Nem mutat csekket a tulaj és sorozatosan át akar verni! Kérdésem a következő?
Figyelt kérdés
Már több hónapja lakunk itt, de a tulaj nem ad csekket, már felszólítottuk, hogy adja ide és hagy lássuk mi is mi mennyi, mert másképp elköltözünk. Nem hajlandó, olyankor mindig kevesebb pénzt kér, csak azért, hogy maradjunk, máskor pedig 50 KW áramért elkért 5325 ft-ot, mikor a hülye is tudja, hogy itt KWh-ba mérik tehát reálisan 50 KW maximum 2500 ft, ezt ő is tudja, nincs álltalány díja. Szóval a kérdésem az lenne, hogy a fűtés nyűri karbantartásos időszakban egy egy szobás lakásban ahol csupán 2 db radiátor van, mennyi lehet a díj? A neten 34 ezer forint között olvastam. Tavaly nyáron a karbantartásért is 8 ezret kért, holott a felettem lakú 4 ezer ft-ot fizetett, és kapott is vissza a fűtésből pénzt!!! Ő meg vissza se adta... Párommal lakunk ketten...2013. jún. 3. 11:10
11/14 anonim válasza:
Ha szabályosan bérled a lakást, akkor át lehet irányítani a számlát a bérlő nevére. Járj utána a szolgáltatónál, hogy mi kell ehhez. Ha feketén béreled a lakást, akkor meg annyi h addig nem fizeted ki, amíg nem hoz legalább egy fénymásolatot. Előbb utóbb hozni fogja, mert ha az ő nevén van akkor tőle a szolgáltató követelni fogja a pénzt, szal te vagy jobb helyzetben. Ha nem hozza nem fizeted ki és kész.
12/14 anonim válasza:
Én is hasonló gondban vagyok a tulajjal. Amit az eddigi fizetésre tudsz csinálni, az az, hogy megnézed a - remélhetőleg beköltözéskor - felírt kezdő óraállást és a jelenlegit. Elmű honlapján is van kalkulátor, gázos oldalakon is van, ide beírva a fogyasztásotokat meg tudjátok nézni, hogy az mennyibe került és ezt össze tudjátok egyeztetni azzal a pénzzel, amennyit ti a tulajnak már fizettetek. Ez csak az órás dolgokkal tudjátok megtenni. Az, hogy a fűtés nyári karbantartása pontosan mennyi, azt csak a tulaj tudja. Próbáljatok normálisan beszélni a tulajjal, hogy sajnos nem fogtok fizetni, ha nem igazolja hivatalos papírokkal, hogy mennyit is fogyasztottatok pontosan.
13/14 anonim válasza:
Nincsenek mérőórák? Az alapján egyértelműen kiszámolható, hogy mennyit fogyasztatok, és hogy az mennyibe is kerül. Mi így csináljuk az albérlőnkkel, nincs is gond, mindketten elégedettek vagyunk.
14/14 anonim válasza:
Nálunk is ezt csinálta a tulaj,mi is elköltöztük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!