Jobban megéri házat bérelni, mint lakást?
Főként a rezsire gondolok és a hosszútávú tervekre.
Őszintén szólva már jobban tetszik a házbérlés, a lakásokról csak a rosszat hallom: közös költség, amiért semmit sem kap az ember cserébe, 5-6-7 ezres szemétdíj, idióta szomszédok és házmester, ugat a kutya ...stb.
Amilyen lakás nekünk tetszik (Győr belváros) legalább 80ezer csak a bérleti díj, plusz a rezsi és az egyéb pénzosztogatás... Ennyiért már bőven látok házat is.
Állapotról annyit, hogy nem vagyok sóher, ha a tulaj beleegyezik, szívesen festem át, rendezem be. Szeretem, ha szép a környezetem. Igazam lehet abban, hogy ezt ház esetében előbb megengedi a tulaj, mint lakás esetében, vagy nem?
Szerintetek mi éri meg jobban?
Az előző utolsó mondatával nagyon egyetértek, arra nem árt figyelni (mi beleestünk ilyenbe, de kénytelenek voltunk kivenni a házat, mert nem volt más lehetőségünk, s elég esélyes volt, hogy télen nem veszi meg hirtelen senki a rég árult házat. Nem jött be.)
Kutya és rossz szomszéd egyébként ház esetében is simán előfordulhat.
Nekünk nem volt kérdés, a házat és a kertet sokkal jobban szeretjük, szabadabb érzés, a motorokat is kellett valahol tárolni... Sok évig laktam bérelt lakásban, nem volt velük semmi gond, csak amivel egy lakás törvényszerűen jár. Nyilván van negatív példa rengeteg, de nem olyan vészes a helyzet, ha kellő körültekintéssel választasz.
Lehetnek nagy különbségek és ugyanakkor lehet hasonló is a rezsi. Háznál nincs közös költség pl. Szorozd fel egy évre, ennyivel több jut a fűtésre.
Lakásnál és háznál sem mindegy mennyire korszerű, szigetelt-e. Csak két konkrét ingatlant tudsz összehasonlítani. Általánosságban nincs helyes válasz.
Érdemes a téli számlákat megnézni minden esetben. Te is kb. annyit fogsz fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!