Ha az albérletben tönkremegy a mikró azt kinek kell fizetni?
Tönkrement a mikró,azzal együtt vettük ki a lakást.Szóltam a tulajnak,erre azt mondta ő nem tudhatja nem mi tettük-e tönkre,ő ezt nem fizeti.Gondoltam jó nem nyitok ezen vitát,le van sz..-vettem egy olcsót tescoban 10-ért.Erre jön,hogy de ami itt volt az egy hiperszuper mikró volt,ő annó 25e -ért vette,és fizessek,rá a következő hónapra 15 ezret...
Szerintem ez nem igazságos...És ha legközelebb a mosógép megy tönkre?Azt valahogy nincs kedvem venni 80e ért...
9-es!Nem is laknék ilyen helyen,ahol megtűrt személyként kezelnek a havi nem kevés pénzemért!
Ha az ujdonsült tulajdonoshölgy nem változtat a hozzáállásán itt se fogok maradni!
Aztán majd leshet,ha kifog olyanokat akik nem fizetnek meg szétbaromolnak mindent!
Én ki szoktam mindig akadni az ilyen sztorikon,de egyes nagyképű tulajok tényleg megérdemelnék...
Jó,hogy rögtön feltételezed rólam,hogy tönkreb@szom...Nem én tettem tönkre te szerencsétlen!Szerinted egy mikró örök életű?
Ja és ha a mondjuk a 60 éves gázkonvektor döglik be,azt is az b@aszta össze,aki 1 éve lakik ott?Vagy azt is leszereled a falról,hogy hozzon sajátot és azt baromolja szét?Meg csöveket is kivésed a falból,leszereleteted a csapkoat,kiszeded a WC-csészét?
Elképesztő milyen emberek vannak!Szegény albérlőid nem irgylem őket!
"13. § (1) A lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és a lakás berendezéseinek karbantartásával, felújításával, illetőleg azok pótlásával, cseréjével kapcsolatos költségek viselésére a bérbeadó és a bérlő megállapodása az irányadó; megállapodás hiányában a karbantartással és felújítással kapcsolatos költségek a bérlőt, a pótlással és cserével kapcsolatos költségek a bérbeadót terhelik." (1993. évi LXXVIII. tv.)
Javíttatni egy 25 ezres mikrót aligha érdemes; a csere a bérbeadó feladata.
Te követelhetnéd rajta a 10 ezret, és nem ő rajtad a 15-öt.
Én is tulaj vagyok, és tényleg nehéz a helyzet!
Nálunk pl. azért döglött be a mikró, mert fémes edény melegítettek benne. Persze nem mondták meg, elvittem szerelőhöz, aki 2 perc után már látta,hogy ez a baj. Természetesen a kaucióból levontam!
Viszont tényleg használódnak a műszaki cikkek, nem lehet tudni mikor, kinél romlik el. Ezt tulajként is el kell fogadni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!