Ha az albérletben tönkremegy a mikró azt kinek kell fizetni?
Tönkrement a mikró,azzal együtt vettük ki a lakást.Szóltam a tulajnak,erre azt mondta ő nem tudhatja nem mi tettük-e tönkre,ő ezt nem fizeti.Gondoltam jó nem nyitok ezen vitát,le van sz..-vettem egy olcsót tescoban 10-ért.Erre jön,hogy de ami itt volt az egy hiperszuper mikró volt,ő annó 25e -ért vette,és fizessek,rá a következő hónapra 15 ezret...
Szerintem ez nem igazságos...És ha legközelebb a mosógép megy tönkre?Azt valahogy nincs kedvem venni 80e ért...
Nem lehet meg javítatni azt a mikrót?
Igazából ha üzemszerű használatba ment tönkre akkor a bérbeadónak kell javítatni vagy cserélni, hiszen ti bérleti díjat fizettek a lakás használatáért és a benne lévő ingóságok használatáért. Ebbe nyilván nem tartozik szándékos rongálás stb stb. de itt nem is erről van szó.
Az, hogy az a mikor drágább volt stb stb... az azért sem számít mert minden amortizálódik és ti sem újonnan kaptátok.
Ha lehet javíttasd meg a mikrót a jó viszony miatt , de a helyedbe megmondanám neki vigye a holmikat el és vennék magamnak sajátot. Tudom ez egy albérletbe nem az igazi megoldás, de így ilyen alapon felújíthatod a lakását is.
Összegezve: Nem neked kellene venni újat, de igazság szerint javítatni sem !
Nyilván ott hagyom,ha netán költöznénk,nem fogok egy 10ezres mikrón vitát nyitni...Mondtam,ha akarja vigye el a régit és javítassa meg(amúgy vagy 7 éves).
Viszont azért ha ebből gond van nem tudom mi lesz,mondjuk a mosógépnél esteleg(az is van vagy 10 éves).
Igen jó lenne saját,de most nem tudjuk kirántani a zsebünkből egy teljes háztartási géppark árát...
Mellesleg én úgy gondolom,hogy ha úgy vettem ki a lakást,hogy van benne egy működőképes hűtő(pl) akkor az a szolgáltatás része,és az ő doga biztosítni nem?
Amúgy mi az eredeti tulajjal úgy voltunk megeggyezve(szóban),ha vmi tönkremet ő állta,ha valamit mi lecseréltünk,mert nem tetszett(pl elég ócska volt a WC),de amúgy működőképes lett volna azt felesben álltuk.
Nekem úgy van a szerződés, hogy ami gépet átvett működőképesen, azt ugyanúgy kell, hogy visszaadja ...
egy főbérlő
Egy lakás kiadás is hasonló mint egy szoba kivétele egy panzióba. Ott sem kell vennem egy új TV-t ha elromlik a szobámba.
Igaz egy panzióba nem is lakik általában évekig egy ember,de hasonló a szituáció.
Nyilván a szerződésben foglaltak az irányadóak, de változatlanul azt gondolom, hogy a lakást és a használati eszközöket a bérlő BÉRLI és ezzel kifizeti a kopásukat és használatukat is. Ha ez a készülék rendeltetés szerű használatba "kopott" el akkor nem a bérlőt terheli a felelősség.
Régebben a cég ahol dolgoztam bérelt autót hosszú távra, de a szervíz költségeit a bérbeadó fizette én csak bevittem az autót ha gondom volt vele, megcsinálták és a bérbeadónak számlázták. Ez csakis így lehet korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!