Alberlet - lakber felosztas: eddig 3-an bereltunk egy 3 szobas lakast, most koltozik ide baratnom - az en szobamba kerdes mennyiben illene valtoztatni a harmadolt lakberen?
Tehat eddig 3-an laktunk 3 szobaban az azt jelenti hogy mindenki 1/3 reszt fizetett, ha hozzam bekoltozik a baratnom akkor elvileg a rezsi 1/4-elodne, a lakbernek viszont nem kellene valtoztatni. vagy legalabbis en ugy erzem fair-nek. ugyan akkora helyen a tobbieknek nem nagyon van kozuk ahhoz hogy hanyan elunk...
Elore is koszonom a valaszokat!
Ez csak rajtatok múlik.
Én a lakbért is negyedelném, járjanak már jobban a többiek anyagilag egy kicsit azért, mert néha várniuk kell a WC-re, fürdőre, konyhára pluszban a plusz 1 ember miatt...
Ezen a kérdésen felesleges problémáznod, mivel úgyis a főbérlő fogja eldönteni, mit akar.
Márpedig ő simán mondhatja, hogy akkor negyedeljétek a költségeket. De azt is mondhatja, hogy a két lakótársad fizessen ugyanannyit, mint eddig, ti meg többet. Mivel a plusz fő plusz amortizációval jár (ketten koptatjátok a szőnyeget, az ágyon ketten alszotok, no meg nyilván ugráltok is, tehát hamarabb tönkre fog menni, stb.)
Szerintem felesleges egyáltalán vitáznod ezen, ebben a helyzetben nincs egyértelműen igazad (a többieknek is számít a plusz egy fő, mert plusz kényelmetlenséggel jár, amit ők is viselnek), akkor minek rontsd a viszonyotokat ezzel. Bízd csak a főbérlőre a dolgot.
Nem laktam még így, de elkébzelésem alapján két féle képpen lehet ilyenkor fizetni az albidíjat.
Vagy fejenként egyenlően, ekkor ezután négyfelé kellene dobni, vagy szobánként. Gondolom ilyenkor a szoba nagyságával megegyező arányban fizet mindenki. Ilyenkor nem lényeg sejtésem szerint, hogy egy szobában hányan laknak.
Kérdés, hogy ti melyik alapján osztjátok meg az albérleti díjat egymás között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!