Ígyis kell fizetni, következő havi lakbért?
Sziasztok.
Jövőhéten költöznék a másik albérletbe, viszont jelenleg egy másikban lakom. A szerződés szerint az adott hónap utolsó napjáig kell felmondanom az albit.
Minden hónap 20. napjáig kell fizetnem a következő havi díjat a januári fizetésen is úgy van feltüntetve, hogy februári lakbér.
A szerződésben szerepel az is, hogy a felmondási idő nem lehet 30 napnál kevesebb, de ha jól értelmezem, én már kifizettem a februári lakbért, és ha január 31-ig adom be a felmondást további költség nem terhel, ha ott maradok 30 napot ha nem?!
Köszönöm előre is.
Holnap jelezném a tulajnak.
Ez zavaró a leírásban, hogy "adott hónap utolsó napjáig kell felmondanom". Ez így azt jelentené, hogy ha január 31-ig felmondod, akkor február 1-én már szabad vagy, nincs élő szerződésed, és a pénzed visszajár. De a valóságban még legalább 30 napot fizetned kell. (Tehát március elejéig, a rövid február miatt. Itt mód van a szopatásra, ha esetleg teljes hónapot emleget a szerződés.)
Mindegy, ha az adott hónap a felmondási idő vége ELŐTTI hónapot jelenti nálatok, akkor úgy van, ahogy gondolod: a teljes februárt lelakhatod anélkül, hogy további pénzt fizetnél, mivel már előlegben kifizetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!