Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Aki albérletben lakik ott ki...

Aki albérletben lakik ott ki fizeti a havi számlákat? A bérbe adó vagy a bérlő? Mennyire probléma mentes, ha a bérbeadó elkéri előre a számlák összegét?

Figyelt kérdés
jan. 19. 19:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik alberletem, mindig en fizettem minden számlát, a tulaj nem is tudta mibol mennyit fogyasztok. Neki csak a bérleti díjat adtam.

Alat háztartási dolgokat lehetett fizetni cim szerint, a net, tv, meg hasonlok alapbol az en nevemre lettek kotve.

jan. 20. 14:27
 12/14 anonim ***** válasza:
69%

A tulaj nevén van a gáz/villany, de hozzám jönnek a számlák, én fizetem be őket. A befizetési nyugtákat a havi kötelezőkkel együtt átdobom neki mailben, így ő is nyugodt lehet, hogy nincs elmaradás.

Soha nem laknék olyan helyen, ahol nem kezel partnerként a tulaj abban, hogy a saját számláimat én intézzem. 18 évesen első lakásban még elmegy, de már nem vagyok gyerek.

jan. 21. 07:31
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Kettő megoldással találkoztam bérlőként:

1) Átíratták az én nevemre, és én fizettem;

2) Mérőórákról fotót küldtem a tulajnak, ő diktálta be, ő nevére-címére ment a csekk, amit ő befozetett, majd mikor ideje volt lakbért fizetni, akkor elküldte, hogy mennyi volt az előző havi rezsi, azt hozzáadtam a lakbérhez, és úgy utaltam el. Itt egyébként az volt az ok, hogy volt korábban egy bérlő, aki tetemes tartozás halmozott fel a számlákkal, és úgy volt vele, hogy inkább benyeli azt, ha esetleg kiköltözés után felszívódok és nem fizetem ki az utolsó havi rezsit, mint ha későn derülne ki, hogy már fél éve nem fizetem és lekapcsoltak mindent.

De van olyan megoldás is, hogy feltöltőkártyásak az órák, meg olyan is, hogy fix a rezsi, vagy eleve bele van számolva a lakbérbe.

jan. 29. 23:25
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Tulaj fizeti be. Küldeni kell fotózva az óra állásokat havonta neki, Ő pedig diktálja
febr. 11. 06:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!