Volt már olyan főbérlőtök vagy bérlőtársatok, aki
mentálisan vagy pszichésen nem volt egészen rendben, fura
dolgokat csinált?
A kérdező szavazást indított:
8 szavazat
Nálam fordítva, normális bérlőm még nemigen volt. Igaz, nem elmebetegek voltak, inkább a szokásos magyar ügyeskedők.
okt. 31. 10:36
Volt olyan lakótársam, aki időnként bekattant. Az a fajta volt, aki csendben csak nyel és nyel, egyszer meg elpattan a cérna, és olyankor földhözvágta a bögréinket, tányérokat merthogy ‘hangosan beszélgetünk a konyhában’. Nem voltunk hangosak, de még ha így is lett volna, akkor is meg lehet ezt beszélni normálisan. Szerintem őt sok dolog zavarta, csak gyáva volt szólni, és mikor már nem bírta elnyomni magában, akkor meg kirobbant belőle. Ijesztő volt, 6 hónap után kiköltöztem onnan. Mondanom sem kell, hogy a kauciót nem kaptam vissza, hiába szóltunk a főbérlőnek, hogy félünk a sráctól. Leszarta, amíg időben fizetünk.
okt. 31. 10:37
3/9 A kérdező kommentje:
1: Ja hogy te vagy a tulajdonos, és bérlőid vannak? Igazából a kérdésem csak az albérlőknek szól, hogy kellett-e már együtt lakniuk vélhetően nem normális emberrel. Mert egy bérbeadó, ha látja, hogy valami nem kóser azzal az illetővel, akit odavett lakni, feltételezem, hogy azonnali hatállyal megszabadul tőle.
Első, detto! A legutóbbi albérlőm például fogta, és bevitte a kinti, nagy fekete kukát a lakásba, és azt használta szemetesnek, míg nem szóltunk érte. Még sorolhatnám, mennyi hülyesége volt, de regény lenne abból.
okt. 31. 10:39
5/9 A kérdező kommentje:
4: De mondom, nektek a bérbeadónak könnyebb a dolgotok, mert ha látjátok, hogy nem kóser valami vele, akkor kirúgjátok. De egy albérlőnek nehezebb, mert lehet nem talál könnyen új helyet, így esetleg hónapokig el kell viselnie a zakkant tulajt vagy bérlőtársat.
5.: Nehogy azt hidd, hogy könnyű egy csalót, őrültet kitenni. Még a törvény is mellettük áll. Ha szerencséd van, magától távozik, a pénzt meg bottal ütheted.
Magyarország a csalók, ügyeskedők, sunyulók, bunkók országa. Ez már 100 éve is így volt.
okt. 31. 11:32
"Mert egy bérbeadó, ha látja, hogy valami nem kóser azzal az illetővel, akit odavett lakni, feltételezem, hogy azonnali hatállyal megszabadul tőle."
És majd te fizeted a kieső bérleti díjat? A főbérlők többségét az érdekli, hogy időben fizessen és ne lakja le az ingatlant, felőle lehet darabolós gyilkos is.
nov. 2. 17:51
8/9 A kérdező kommentje:
7: Természetesen arra a felállásra gondolok, amikor a főbérlő is ott lakik a házban, egy konyhát, vécét és fürdőt használ a zakkant bérlővel, ésatöbbi.
7-es: Én azért nem szeretnék egy gyilkost vagy drogkereskedőt bérlőnek. Sajnos ez rövid ismeretség esetén nem látszik.
A legrosszabb, ha a lakáson drogot termeszt, droglabort üzemeltet vagy ott nyír ki valakit. Vagy ha a bérlőt ölik meg a lakásban.
Ennek a lakásnak is volt egy tulajdonosa:
[link]
nov. 2. 21:16
Kapcsolódó kérdések: