Titeket nem aggaszt albérlőként, hogy lehet rengeteg idegennek van kulcsa a lakáshoz és nincsenek biztonságban a cuccaitok?
Figyelt kérdés
Elég ritka hogy a tulajdonos minden albérlő után zárat cserél, ergo ha valaki anno másoltatott kulcsot siman lehet kulcsa a lakáshoz.okt. 22. 22:49
1/10 anonim válasza:
Senki nem gátol meg benne, hogy te kicseréld a zárat és abból adjál kulcsot a tulajdonosnak.
2/10 A kérdező kommentje:
A tulajdonosok többsége ahhoz se járul hozza, hogy egy szöget verj a falba, szerinted majd a zárat engedik ?? XDd
okt. 22. 23:20
3/10 anonim válasza:
#2 Igen, engedik kicserélni a zárat ha nem nekik kell fizetni és adsz kulcsot nekik is. A lakást is kifestheted nyugodtan a saját költségedre, nem fognak tiltakozni. Ha megmondod, hogy a falat visszaállítod eredeti formájába akkor általában az se zavarja a tulajdonost ha valamit beleteszel. Ilyesmiket azért nem engednek, mert a bérlő elvárja, hogy a tulajdonos fizesse (neki kellene, szóval jogosan) és nem akarnak rá költeni.
4/10 anonim válasza:
2 évet laktam albérletbe és soha nem volt gond. Lehet hogy volt aki lemásolta a kulcsot korábban de aki be akar törni az kulcs nélkül is bejut.
6/10 anonim válasza:
#5: Az csak akkor jó, ha otthon van.
Én lecseréltetném a zárat és nem is adnék a tulajnak, minek az neki? Elvégre nem mehet be, ha nem vagyok otthon, akkor meg beengedem. Ha szóvá tenné, hogy lecseréltem, akkor rákérdeznék, hogy honnét tudja? Csak nem be akart menni?
7/10 anonim válasza:
15e ft egy kis beltéri kamera, mindig bekapcsolom ha elmegyek otthonról. Mozgásra/hangra küldi az üzeneteket
8/10 anonim válasza:
Bérlőnek a zárcserét megtiltani nem lehet, hisz ő van birtokon belül, ezért fizet. Ha a szerződésben tiltják, akkor is érvénytelen az a pont.
Kulcsot természetesen nem kell adni a bérbeadónak, hisz (mégegyszer) a bérlő van birtokon belül, ő rendelkezik a birtokjoggal.
A bérbeadó, amikor kiadja az ingatlanát valakinek, akkor ezzel lemond a birtokjogáról a szerződés végéig.
Jogi alapismeretek. :)
9/10 anonim válasza:
Nem aggaszt. Lecseréltem a zárat. Benne van a szerződésben is. A velem egyeztetett időpontban jön a tulaj, én engedem be.
10/10 anonim válasza:
Lecseréled a zárat, adsz egy kulcsot a tulajnak és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!