Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kiköltözési nyilatkozatról...

Kiköltözési nyilatkozatról írna infót, aki képben van?

Figyelt kérdés

üdv.,

korábban béreltem 2 lakást, ahol közjegyző előtt történt szerződéskötés.

Most viszont legtöbb albérlet alatt azt olvasom, hogy kiköltözési nyilatkozatot kell vállalni közjegyzőnél.

Ez mit jelent? Annyit láttam, hogy előfeltétele a bérleti szerződés.

Főleg a menete miatt fontos nekem, mert november 1-gyel új albérletbe akarok költözni.

Ha jól képzelem el így működhet?

I. Megkötjük a bérleti szerződést és ha nem egy napra esik akkor utána el kell mennem a közjegyzőhöz a kiköltözési nyilatkozat ágán és akkor lesz költözhető az ingatlan?

Az utazás része miatt fontos nekem, mert Budapestre költözök.

Nekem az volna a legegyszerűbb, ha egy napra esne vagy az, hogy beköltözhetek az ingatlanba és pár nap múlva elmennék a közjegyzőhöz.

Budapesten amúgy 600.000 Ft -ot kifizetek kaucioval egyedülálló személyként egy lakásért, szerintem kicsit túlaggódják a tulajdonosok ezzel a közjegyző témával.

De természetesen ő döntésük.

Aki tud segíteni annak köszönöm előre is.

okt. 14. 22:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Mikor aláírtuk az ügyvédnél a szerződést, akkor lett kitöltve a kiköltözési nyilatkozat is.
okt. 14. 22:34
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Kiköltözési nyilatkozatnak akkor van értelme, ha a bérlő beköltözés előtt írja alá.

Amúgy nem túlaggódás, hanem a sok rémtörténet a kiköltözni nem akaró, nem fizető bérlőkről. A kiköltözési nyilatkozat az ilyen bérlők kirakását gyorsítja meg. Az, hogy te most mennyi pénzt fizetsz ki, teljesen irreleváns.

Beszéld meg a bérbeadóval, hogy egy napra tegye a szerződéskötést és a közjegyzőt.

okt. 14. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!