Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha az albérletből 1 hét után...

Ha az albérletből 1 hét után költözök ki, hogyan tudnám vissza szerezni a kauciót?

Figyelt kérdés
A szerződésben az áll, hogy ha hamarabb költözök ki akkor nem kapom vissza a kaukciót, viszont megvan az okom rá, hogy miért. Beszéltem is az albérlővel azt mondta nem köteles vissza adnia, valahogy visszatudnám szerezni a kaukciót?
szept. 21. 18:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A fűtés megjavítása a bérbeadó kötelessége. Ha a fűtést nem lehet megjavítani, csak például újat kiépíteni, akkor a lakás rendeltetésszerűen nem használható, így nem alkalmas arra, amire a szerződés szól és vissza kell adnia a kauciót. De ezt körül kell járni a bérbeadóval, nem lehet csak úgy eldönteni hogy nem jó a fűtés, mert lehet, hogy csak mókolni kell valamit, hogy elinduljon.

Béreltem 15 évig különböző helyeken, tapasztalatom szerint a bérbeadók nem takarítgatnak az előző bérlő után, pláne ha lelakott bútorozott bérleményről van szó, amilyen ez is lehet. De még ha kitakarítva is adják át a lakást, én akkor is mindig csináltam egy nagytakarítást. Szóval nem tudom, hogy miért kizáró ok a beköltözésre a takarítatlanság, mások után vetted át a lakást, a nyomuk ott van minden használati eszközön a lakásban, nem csak az ágy alatti csikkeket hagyták maguk után. Takarítani kell.

szept. 22. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!