Miért kell még a vérképem is albérlethez?
Vidéken élünk,ahol nincs munka.
Kelet Magyarországon.
A dunántúlra szeretnénk költözni.
Van annyi megtakarításunk,hogy ha nem sikerül munkát találni hónapokig,akkor is elvagyunk,és tudjuk fizetni az albérletet is.
Több szakmánk is van,biztosan sikerülni fog dolgozni.
Mégis mikor meghallják ezt a sztorit,hallom a reakciókból,hogy nem nagyon tetszik.
Fénykép,bemutatkozó levél,munkahely megléte,stb.
Mindent kérnek,lassan a vérképem is kelleni fog.Értem,persze hogy ez a tulajdonos érdeke.
Hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani,hogy kapjunk egy lakást?
Bérbeadó vagyok.
Nem érdekel a vérképed és ha az én egyik lakásomat szeretnéd kivenni, más sem nagyon.
Elbeszélgetünk, közjegyző előtti szerződés, kiköltözési záradék és a fizetnivalók hiánytalan megléte érdekel, más nem.
Amennyiben a feltételeimet elfogadod (szerződés, közjegyző, záradék, kizáró tényezők, mint dohányzás, állat stb.) engem más nem érdekel.
Meg lehet mindezt szegni. EGYSZER.
Mivel ez egy üzleti kapcsolat, én meg nem vagyok sem pályakezdő, sem fogyatékkal élő, így a kapott biztosítékokkal megerősítve nekem nem gond az azonnali hatályú szerződésbontás sem, ha valaki semmibe venné a megállapodásunk (nem fizet, részeges bulikat tart-szemetel, zavarja-zaklatja a környezetét, rongál- kárt okoz, olyannal költözik, amihez nem adtam engedélyem).
Korrekt bérbeadó vagyok, igényes ingatlanokkal, több éves szerződésekkel, rendes, normális bérlőkkel.
Amíg valaki fizet és nem illegális tevékenységet végez (pl lakásos prosti vagy dealer akar lenni nálam) addig maradjunk is ennyiben: én sem a családommal megyek szerződni és nincsenek a meghalt nagyi nippjei a radiátoron…
Mondjuk az is igaz, hogy a hozzám hasonló, nem nagyképű, nem túlzó, nem ki-ha-én-nem vagy nem s..gem-gatyából-kivan-de-kákán-is-csomót-kereső okoskodós típusú emberekkel jobban kijövök :)
2. Vagyok: én nem kérnék tőled ilyet. Tényleg nem. Egyszerűen nem adnám ki a lakást nektek, 2x annyi kaució felajánlása mellett sem.
Nincs gond az állatokkal, de vannak bőven olyan fizetőképes jelentkezők is, akiknél ez a kockázatot sem kell futni, akkor ésszerűen őket választom.
Nincs harag.
Egy másik kérdésnél is írtam, ott is cica, sőt cicák nehezítik aktuálisan a lakhatással kapcsolatos dolgokat: én többszörös bérbeadóként is úgy vélem: a mai világban, a mai árak mellett kőkemény luxus a háziállat tartás… nekem átlagnál jobb állapotú, 2005 után fővárosi lakásaim vannak kiadva, de korántsem luxus kategória, hanem egy jobb, középkategória.
Így akkor tehát nem is engem keresnek az igényes, luxushobbis állattartók, így kereslet-kínálat nem találkozik :)
Azt figyeltem meg egyébként, hogy egyre több kutyás-macskás jelentkező van, alapvetően jól szituált, fizetőképes(nek) tűnő, dolgozó réteg… az értelmesebbje, ha szerződni szeretne, eleve úgy indít, hogy a várnál 2-3 havival több kauciót kínál, ha jöhet az állatával, sajnos azonban befeszülnek és nagyképűsködnek, ha erre is az a válaszom, hogy nagyon köszönöm, értékelem, de nem.
…szóval nem vagy egyedül a kisállatos problémáddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!