Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire bevett szokás azt...

Mennyire bevett szokás azt kamuznia a tulajnak, hogy “menned kell a lakásból, mert családtag költözik a helyedre”?

Figyelt kérdés
Elég sok helyen hallottam már ezt a sztorit, hogy nagyon sok tulaj mindig azt mondja a bérlőnek, hogy menned kell rövid időn belül a lakásból, mert jön a lányom/fiam/testvérem/ szomszédom izéjének az izéjének a kutyájának az izéje. Tesómmal az eddigi összes albérletében eljátszották ezt, amikor határozatlan időre kötöttek lakást, mindig azt mondták, hogy kiadják családtagnak. Most velem is hirtelen, több év után, amiért most felhívtam a tulajt, mert penészes a fal, jó lenne ha valamit kezdene már vele, mert undorító. Azt mondta, vegyek a saját pénzemből penészölő szert. Megvettem, de nem használt. Nem igazán hatotta meg, utána szóltam mégegyszer. Aztán hirtelen ő is azt mondta, egy hónap és mennem kell, családi okokból, mert költözne ide a gyereke. Ezt most direkt egy betanult kamuduma a tulajoknál, hogy azért mégse vágják az ember fejéhez, mert az ciki, hogy “bocsi, de nem akarom, hogy PONT TE itt lakj, inkább kiadom valaki másnak”? Vagy van ennek sokszor valóság alapja? Kicsit érdekes, hogy sok helyen mindig ezzel a családtag-dumával jönnek.
aug. 4. 20:49
 1/10 anonim válasza:
77%
Ez a legreálisabb kifogás... Eladom, ide jön a rokon, megy a hasam, meghalt valaki, baj van otthon, fosik a kutyám ezek a legtöbbet használt kifogások.
aug. 4. 20:55
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
Amikor penészedett a fal, nekünk csak annyit mondott a vöröslő fejű tulaj, hogy 2 héten belül takarodjunk innen a p...csába.
aug. 4. 21:46
 3/10 mindentudó99 ***** válasza:
64%
Egyszerűbb lett volna lefesteni pár ezer forintból.
aug. 5. 04:37
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
Nincs szüksége problémás bérlőre.
aug. 5. 09:40
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Ez jó megoldásnak tűnik. Mit mondjon? -Az a helyzet, hogy nem akarok ilyen problémás bérlőt, légy szíves menj el, keresek mást. Ez jobb lenne? Nem is ismerhet olyan szempontból, hogy miként reagálsz, megsértődsz, bosszút állsz, inkább válljatok el békében. Igaziból teljesen mindegy neked, hogy miért kell elmenned.
aug. 5. 13:02
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

Alapvetően teljesen hihető dolog lenne, hogy ennyiszer ez történik - hiszen miért veszi a lakást az ember? Azért, hogy legyen a gyerekének egyetemre, magának vész esetére stb.

Viszont a kiegészítéssel, amit leírtál, teljesen egyértelmű, hogy esetedben kifogás, túl sokat "problémáztál", így szabadul meg tőled.

aug. 6. 06:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért nehogy már "problémázás" legyen mert valaki szóvá teszi a penészt... Én 5 évig laktam egy albiban, de mondta a tulajdonos, hogy elválnak a férjével, és sorry de ide kell majd költöznie, viszont segített új lakást keresni, körbekérdezte az ismerőseit van-e valakinek épp kiadó lakása mert neki vagy egy megbízható bérlője. Szóval nem minden tulajdonos k.csög, meg kamuzik :-)
aug. 6. 16:21
 8/10 anonim ***** válasza:
80%
7. Szerintem ez így teljesen korrket. Egyébként meg ha van normális szeződés nem találhatja ki csak úgy, hogy húzz a fenébe, akkor sem ha leszakad az ég, akkor is ott a felmondási idő. Én nem is megyek olyan helyre ahol bármi mutyi van csak ahol közjegyzővel ellenjegyzett szeződés van. Nincs is problémám a jelenlegi bérelt lakásban sem, korrekt üzleti kapcsoltban vagyok a tulajdonossal, de nyilván ilyen helyzetben mint a fenti azért én sem akarnék vele kicseszni, és minél hamarabb igykeznék elköltözni...
aug. 6. 16:33
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A tulajnak nem kell indokolnia, hogy miért kell menned. Ami a szerződésben van felmondási idő, azt kell betartani.
aug. 10. 19:44
 10/10 anonim válasza:
Mi áll a te szerződésedben amúgy?
aug. 14. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!