Szívességi lakáshasználóként, egyik napról a másikra a családtagom gyerkestől kirakhat minden ok nélkül az utcára?
Semmi olyan dolgot nem követtem el ami indokolná a bátyám lépését, hanem pusztán a haszonleső felesége nyomására kerültem ilyen helyzetbe.
Ilyenkor legalább 1-2 hét türelmi idő se jár nekem, hogy gyorsan találjak egy másik albérletet? Mivel kis gyerekeseknek nem mindenki ad ki lakást szívesen egyik napról a másikra. Meg nekem egy nap nem elég hogy mindenemet összecsomagoljam költöztető teherautót béreljek stb.
Elvileg ha szivességböl vagy ott, föleg, ha nincs szerzödésed, akkor minden további nélkül elküldhet a saját lakásából. Kiköltözési idö csak akkor járhatna, ha hivatalosan, szerzödéssel lettél volna ott.
A cuccaidat összecsomagolod, ki nem dobhatja egy ideig, te meg megoldod a lakhatásodat.
Egyébként teljesen kizárt, hogy hirtelen eszébe jutott, hogy elküld, ennek garantáltan voltak elöjelei.
Azért meg, mert van gyereked, nincs semmi jogod más lakását használni, a gyerek a te magánügyed!
Ha te voltál, aki egy hete vagy hogy vissza akarta jelenteni a fogyasztókat a bátyja nevére, mivel már akkor volt szó arról, hogy nem maradhatsz ott, akkor meg föleg lett volna idöd keresni valami szükségmegoldást.
De, van időd kiköltözni, talán két hét, kérdés az is, hogyan állapodtatok meg. Másrészt mivel a bátyád megengedte, hogy ott lakj, kitenni titeket jogi úton eléggé hosszú menet lenne. Szóval jobb, ha vár.
És ez a bátyád döntése.
4-es: milyen alapon lenne a kérdezönek bármi joga is?
Jogilag a kérdezönek semmi alapja nincs ott lakni, nincs semmiféle felmondási idö vagy egyéb, szóval nem, nem köteles megengedni, hogy ott maradjon.
Egyébként éppen emiatt az az érzésem, hogy a kérdezö elhallgat valamit, ami miatt a bátyja meggondolta magát.
Feltételezem, hogy nem volt szerződés a lakáshasználatról (rokonok között is érdemes kötni).
Beszélj a testvéreddel, hogy egy kis időre van szükséged.
"Jogilag a kérdezönek semmi alapja nincs ott lakni"
. Már hogy ne lenne, amikor a testvére engedte oda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!