Hogy tudok a felettem lakónak idegosszeroppanást okozni mint ő nekem minden nap?

Kérdező, amikor kisgyerek voltam, akkor az alattunk lakó is pont így vélekedett, mint te és anyámékat támadta le mindig azzal, hogy vegyék már le a fapapucsot (klumpát) a gyerekek lábáról, mert kibírhatatlan a kopogás amit csinálnak vele.
Aztán egyik nap feljött ugyanezt előadni és a szeme láttára futottunk végig a lakáson - szőnyegen meg linóleumon - teljesen mezitláb a tesómmal. Én akkor 5 éves voltam, a tesóm meg 2. Soha az életben nem volt klumpánk és nem is sarokra lépők vagyunk.
A lányom viszont valóban sarokra lép. Az egész csaj 45 kiló, már felnőtt, de tök mindegy milyen padlón jár akkor is rettentően hangos. Tényleg van olyan papucsa amiben csökken ennek a zaja - csak nálunk nem fontos, családi házban lakunk.
Érthető, hogy ez téged nagyon zavar, de nem kötelezhetsz másokat arra, hogy neked megfelelő papucsban járjanak bent a lakásukban. Társasházakban ez sajnos élő probléma, hogy a padlók szigetelése nincs megoldva és a hang sokkal durvább az alsó lakásban, mint abban amiben éppen szól. Ha megoldást szeretnél nem csak bosszúhadjáratot, akkor érdemesebb lenne a lakásod mennyezetét hangszigetelni. Ma erre már sok megoldás létezik és nem is olyan extrém drágák. Akkor is ha igazad van és valóban ők zavarnak téged.

Szerintem elég büntetés az a szerencsétlen alattad lakóknak,hogy te vagy a szomszédjuk 😅
Komolyan ember ilyen a városban a társasház,igen hallod a szomszédaidat.
Kutya ugat,gyerek sír, porszívó,mosógépek mennek hétvégente.
Társasházi együttéléssel ez együtt jár.
Vagy költözz falura,tanyára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!