Most készülök kiadni életemben először a lakásomat, tippek, tanácsok?
Adáson, vételen már túl vagyok pár alkalommal, de most kiadni szeretném.
Viszonylag jó állapotú lakás, olyan, amilyet inkább magán célra használ az ember.
Csak részben bútorozott, nem szeretnék költeni egyéb bútorokra.
2 szobás panel.
Az elképzelésem:
2 havi kaució + 1 havi bérleti díj., + rezsi.
Kiköltözési szándéknyilatkozat (közjegyző által )

Mi a kérdés?
Legyen minden fotózva az átadás pillanatában, tárgyilagosan felirva a szerződésbe mi van a lakásban, milyen állapotban (fotók dátummal) ha a bojler, mosógép, mittom én mi elromlik akkor kinek a felelőssége fizetni. Írjatok bele (fontos!)
Hogy 1 nm nem adsz ki, ha pl 55nn a lakás akkor csak 54 nm adj ki ha esetleg nem fizetnenek akkor is betudj menni a lakásba zárat cserélni, vagy bármi.
A másik. Írd bele hogy havi 1 szabad bejárásod van előre egyeztetett időpontban, így tudod mindig a lakást nézni hogy rendben van e minden. Számlákat mindig mutasd meg nekik, és az alapjan fizessenek, hogy ne legyek ebből vita hogy nem látták sosem számlát, és mi alapjan fizetnek. Ora állásokat is fotózd le a költözés napján. Kb ennyi.
Köszi, jók a tanácsok!
"
Hogy 1 nm nem adsz ki, ha pl 55nn a lakás akkor csak 54 nm adj ki ha esetleg nem fizetnenek akkor is betudj menni a lakásba zárat cserélni, vagy bármi.
"
Ilyet most olvasok először, de jó ötlet!
Ez a szerződésben hogy van feltüntetve?

Szívesen! :)
Ez az 1 nm lakás szabad jogot ad arra hogy úgy járj kelj a lakásban ahogy neked tetszik (persze ne tedd meg, ha nem akarod hogy megverjenek😄) ez csak baj esetére van, mert másképp nem teheted be a lábad,akkorsem ha nem fizetnek hónapokig. Ez 1 kiskapu, nevezzük így. :)
Nincs előttem a szerződés, épp külföldön vagyok, de a közjegyző szépen megirja ha kéred.
Jaj igen a közjegyző.
Legalább fele fele legyen, de inkább te fizesd, mert ez a papír inkább minket kiadokat véd, mintsem aki kiveszi. (bocsi, de ez az igazság 🤷♀️)
Ha gyerekesnek adod ki mindenképp legyen befogadó nyilatkozat, ha nem fizetnek van hova menniük. Idáig nálam nem volt gond, mindig időben fizettek, részben volt bútorozott, a fal fehér szóval tönkretenni nem nagyon tudnak semmit. Ha meg igen akkor kifestenek, javítják amit kell, ha nem akkor arra van a kaució.
Ha van még kérdésed kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok.

Ez az "1 nm-t nem adsz ki" egy nonszensz marhaság, nem lehet ilyesmit szerződésbe foglalni.
A rendeltetésszerű használat mellett bekövetkező hibák javítása pedig a bérbeadó kötelessége.
A bérbeadás lényege a birtokjog illetve a használati jog átruházása. A bérbeadó felkeresheti a lakást pl. állapotellenőrzés céljából, de csak a bérlővel előzetesen egyeztetett időpontban. Ha "úgy jár-kel a lakásban, ahogy neki tetszik", azzal törvényt sért.
Egyébként meg: https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__12726237-mi..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!