Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hol laknátok szívesebben ezek...

Hol laknátok szívesebben ezek közül a budapesti kerületek közül?

Figyelt kérdés

Költözésen töröm a fejemet, nagyjából 220e ft + rezsi a maximum keret, de nem tudok dűlőre jutni. Heti 1x kell bejárjak az irodába, amúgy otthonról dolgozom, tehát a távolság annyira nem lényeges, de mindenképp belső kerületben gondolkozom, agglo pedig kizárva.

Szeretem a Városligetet, utána jön rangsorban a Margit-sziget, de utóbbiba ritkán járok. Őszintén szólva, most ebben a nagyon nagy nyári melegben, csak ritkábban mozdulok ki ezekre a helyekre is, viszont tavasszal, ősszel sokat.

11. kerületet dicséri a legtöbb barátom, ismerősöm, akiket megkérdeztem a dologról, de engem annyira nem vonz Buda, viszont sosem éltem ott életvitelszerűen így nem tudok nyilatkozni mérvadóan. A Gellért-hegy közelében viszont már melóztam és semmi sem maradt meg, csak a tele emelkedővel rendelkező utcák.

Ami bejön:

14. kerület

13. kerület

6-7. kerület

Egyedül költöznék, kis garzon lakást keresek.

2024. júl. 20. 19:25
A kérdező szavazást indított:
5. kerület
6. kerület
7. kerület
11. kerület
Buda egyéb része
13. kerület
14. kerület
13 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
Egyértelmű hogy az V kerület.
2024. júl. 20. 19:31
 2/8 anonim ***** válasza:
V-ben lakom. Én nagyon szeretem. Szép a környék, közel van minden és elég tiszta. Anyukámék kint laknak XIV. kerületben, ott is nőttem fel, viszont nem belvárosi részen, úgyhogy nyilatkozni nem tudok arról hogy milyen állapotok vannak beljebb. Ha van kocsid, mindenképp olyan helyre menj, ahol van mélygarázs vagy valami rendes parkoló, mert ezzel szívok én is. Nem is tartom magamnál az autót, mert nem merem csak úgy az utcán hagyni.
2024. júl. 20. 20:16
 3/8 A kérdező kommentje:

V. kerületről mesélnél még?

Melyik utca esetleg? Az is elég nagy terület.

13. kerület tetszik tán a legjobban, de az a baj, hogy az olcsóbb albérletek többsége már majdnem Újpest, ami újlipót, meg itt a Szent István körút fele van az már nem a 220.000 Ft-os kategória.

2024. júl. 20. 20:21
 4/8 anonim ***** válasza:
A Bazlika környékén lakom, pontos utca nevet nem szeretnék írni. Igazából sok mindent nem tudok mesélni. Leírtam mi tetszik benne: közel van minden, gyalog pár perc alatt a Deákon vagyok, az elég nagy csomópont bárhova akarok menni. Tisztaság van, és elég biztonságos is a környék, legalábbis nekem nem volt még problémám. Sok külföldi van, a szomszédaim is majdnem mind külföldiek. Alacsony a közösköltség mert az alsó szint ki van adva éttermeknek és boltoknak, abból fedezik a portaszolgálatot, takarítást, kertészt és a felújításokat is. Illetve a közösköltségben benne van a vízdíj is. Az egyetlen hátrány amit már említettem a parkolás. Nyilván le tudnám tenni a kocsit ha nagyon akarnám, de én eléggé félek kint hagyni éjjel az utcán, mert valami jóakaró végigkarcolja vagy letöri a tükröt. De vannak olyan házak amiknek van mélygarázsa, olyanba kell menni. Illetve nekem belső udvarra néz a lakás, ami szépen rendben van tartva, és az utca zaját se hallom, pedig előttünk mindenféle étterem meg bár van. Amikor beköltöztem akkor cserélni kellett nyílászárókat, mert az épületek többsége elég korszerűtlen. Régi fakeretes vékony ablakok voltak, és a bejárati ajtó se volt már új. A parketta is nagyon nyikorgott, az is cserélve lett, de az igazából preferencia. Az ablakcsere mindenképp szükséges, mert ezek a régi ablakok nagyon rosszul szigeteltek. Elméletileg maga az épület műemlékvédelem alatt van és nem szabad cserélni, de a házban kb. én voltam az utolsó aki cserélte. Beszéltem a házkezelővel, azt mondta senkit nem fog érdekelni hogy ki lesznek cserélve az ablakok, ami fontos, az a bejárati ajtó volt, mert meg kell őrizni az eredeti kinézetét, úgyhogy ugyan olyan ajtót kellett berakatni mint ami a többi lakásnak is van. De ha bérelni akarsz, akkor ez max annyiból érint, hogy ha régiek az ablakok, lehet magasabb lesz a fűtésszámlád, mert nagy a belmagasság, nagyok az ablakok, ezért rosszabbul tartja a hőt.
2024. júl. 20. 20:41
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Jó, hát ne haragudj, de ha neked max a 220 ezer forint játszik, akkor lehet Lipótot el kellene engedni. Tipikus magyar proli vagy, hogy pénze nincs, de a Dunakorzón akar lakni, nyilván Dunára néző kilátással.
2024. júl. 20. 21:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Bár messziről ordít, hogy provokáció a kommented, 63 db kiadó ingatlan van Újlipótvárosban 220k-ig, gondoltam felvilágosítást adok reszedre. Bár van elég démonod, inkább azokkal való megkuzdeshez kívánok sok erőt. Sajnos, annyi nem lesz elég hozza, hogy itt próbálod levezetni a frusztraciod, amit nyilván az élet más területein szenvedesz el
2024. júl. 20. 21:39
 7/8 A kérdező kommentje:
4-es neked pedig köszönöm a részletes infót! Agyalok még rajta, szeptember közepe fele akarok költözni, még nem tudok egyelőre dönteni. Van egy barátom, aki dicséri nagyon az ötkert, ő főleg azt, hogy minden közel van. Nekem is ez a szimpi benne, viszont ott kevés klímás lakast láttam, sok azért mert nem is engedik, hogy legyen az utcakép miatt. Nekem az meg fontos, egyre melegebbek a nyarak
2024. júl. 20. 21:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha nem a Margit-sziget lenne a cél, meg a Városliget, akkor XI. kerület

De ezek után én az úticélokhoz lőném be

2024. júl. 20. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!