Gázóra csere után a bojler nem működik, mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
A mai napon cserélték ki a gázórát, ami viszonylag gyorsan meg is volt. A gáztűzhely működik, és az átfolyós gáz bojler őrlángja is ég, viszont amikor nyitnám meg a melegvíz csapot, nem melegít egyáltalán, csak az őrláng ég. Mitől lehet ez? Gyanítom, hogy levegős a vezeték. De a konyhai gáztűzhely egyből működött. Nem lett piszkálva, se semmi, egyedül az őrlángot "indítottam újra".2024. júl. 4. 16:08
1/4 anonim 

válasza:

Ha az őrláng èg, akkor nem levegős már a rendszer.
Told feljebb a lángszabályzó gombját, hátha csak egy kicsi kell neki a belobbanáshoz.
2/4 anonim 

válasza:

Nem lett elzárva a melegvíz vezeték valahol? Nem lehet, hogy a víz nem megy?
3/4 anonim 

válasza:

Feltehetően a készülék membránja adta meg magát, vagy kezdi megadni magát.
Nézd meg, tekerd le az egyik csaptelep szűrőjét, és úgy nyisd meg nagy nyomással, ha úgy beindul, akkor már nagyon gyenge a membránja, ha már arra sem, akkor eltört, és mindenképpen azonnal csere javasolt, amennyiben szeretnél melegvizet használni.
Feltételezem a gázóra-csere közben nem lett hozzányúlva egyik vízelzáróhoz sem.. :)
Üdv, gázszerelő
4/4 leo432 válasza:
Gázóra csere alatt a szerelő aki cseréli, kikapcsolja a gázkazánt és a gázbojlert? Ha kikapcsolja akkor utána bekapcsolja újból? Én nem tudom őket bekapcsolni és január van, megfagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!