Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mikor kell fizetni az albérletet?

Mikor kell fizetni az albérletet?

Figyelt kérdés
3 havi kauciót és első havi bérleti díjat odaadtam május 31-én. Juni 1-től lakom itt. Na most úgy van hogy 15-éig kell fizetni. E hónap 15 vagy jövő hónap 15 kel fizetni a júliust? Én azt gondoltam júliusban kell de a főbérlő szerint ebben a hónapban kell a júliust

2024. jún. 11. 14:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi van a szerzodesben? Melyik havi berleti dijat adtad oda?
2024. jún. 11. 15:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom előre fizeted és nem utólag.
2024. jún. 11. 15:22
 3/12 anonim ***** válasza:
54%
Nekem ez így furcsa. Lesz még baj ezzel a tulajdonossal. A 15-i határidő túl késő, 5., de maximum 10-éig kéne, és az adott hónapot. Ezt tárgyaljátok újra, és írásban rögzítsétek. 2 hétre előre fizetni nem szokás, de 2 héttel félúton se.
2024. jún. 11. 15:43
 4/12 anonim ***** válasza:
66%
Hála a jó égnek csak 15.-éig mert amúgy 10.- én kapok fizetést.
2024. jún. 11. 15:45
 5/12 anonim ***** válasza:
75%
A bérleti díj mindig a KÖVETKEZŐ hónapra szól, de ennek is benne kell lenni a szerződésben. (Az nem megoldás, hogy ki hogy emlékszik rá ... ) Egyébként teljes hónapra szól, tehát elsejétől 31-éig tartó időre. A konkrét fizetési határidő (pl. 15.) más kérdés, a szerződésben kell rendezni.
2024. jún. 11. 16:16
 6/12 anonim ***** válasza:
66%

Miért szólna mindig a következő hónapra?

Én úgy írok szerződést a bérlőimmel, hogy az adott havi lakbért, adót hó 10-ig kell fizetni.

Hol a probléma?

2024. jún. 11. 17:40
 7/12 anonim ***** válasza:
70%

"Miért szólna mindig a következő hónapra?

Én úgy írok szerződést a bérlőimmel, hogy az adott havi lakbért, adót hó 10-ig kell fizetni."

Tehát kvázi előre fizeti ki a hónapot és nem akkor, amikor végetért. :)

Kérdező, odaadtad a kauciót és az első havi lakbért. Amit odaadtál, az a június hónapra vonatkozott, hiszen az az első hónapod. A július havi lakbér lesz a következő, azt majd júliusban, a leírásod alapján 15-én kell fizetni. Ez mindig így működik kb. minden albérletnél, a leírásod alapján teljesen egyértelmű számomra, hogy itt is.

2024. jún. 11. 22:35
 8/12 anonim ***** válasza:
73%
7.: adott hónap 10-ig. Tehát nem az egész hónapot előre…
2024. jún. 11. 22:43
 9/12 anonim ***** válasza:

"7.: adott hónap 10-ig. Tehát nem az egész hónapot előre…"

Igen, értem hogy mire gondolsz, de ezt jelenti az "előre" fizetés. Azért szokták 10-15 körülre tenni a fizetési határidőt, mert ugye elsején még általában nincs fizetés. :)

Úgy fizeted ki a hónapot, hogy még nem ért véget, tehát előre fizetsz.

2024. jún. 11. 23:23
 10/12 anonim ***** válasza:
57%

Ennyi erővel akkor hívhatjuk utólag fizetésnek is.

Úgy fizeted ki a hónapot, hogy a fele már letelt, tehát utólag fizetsz. :)

2024. jún. 12. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!