Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Jogos ez a tulajdonos részéről?

Jogos ez a tulajdonos részéről?

Figyelt kérdés
Múlt hónapban fizettem 82 ezret az albérletért, minden hó 15-ig kellett fizetni a díjat. Most a tulaj 16 ezer Ftot akar kérni arra hivatkozván, hogy ebben a hónapban 6-án elköltöztem, és a hat napot ki kell fizetni. Pedig én múlt hónapban teljes havit fizettem. Hogy van ez hivatalosan? Ez olyan mintha duplán fizetnék.
2024. jún. 8. 19:12
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Ha minden hónapban előre fizetted a bérleti díjat, akkor még neked jár vissza pénz.

Viszont ha nem, akkor jogos a részarányos (6 napi) bérleti díj.

2024. jún. 8. 19:55
 2/5 anonim ***** válasza:
85%

Jaj,eza 15.-ei fizetési határidő mindig megzaarja a butus bérlők fejét.

A tárgyhót mindig előre fizeted, az mindegy hogy 10.-én, 15.-én vagy 17.-én.

A te érdeked miatt fizeted 15.-én, kérhetné azt 1.-én is, de akkor fel lennél háborodva, hogy még nem kaptál fizetést, hogy képzeli.

Szóval jogos és igen korrekt hogy csak ennyit kér.

Te pedig menj el matek korrepetálása, rádfér.

2024. jún. 8. 22:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Kéddés, hogy a tárgyhavit fizezed vagy előre egy honapot? Tehát máj 15-ig a májusi albérleti díjat fizetted, ami máj 1-től maj 30-ig érvényes vagy a június havit? Ha a tárgyhavit, tehát a májusit, akkor jogosan kéri a júniusi reszarányos díjat.
2024. jún. 9. 07:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg a tárgyhót fizetted tehát jogos a hát napi követelés.
2024. jún. 9. 08:41
 5/5 anonim ***** válasza:
2, Ez nem feltétlen igaz, mi pl. eleve 15-tel kötöttük anno a szerződést, úgy költöztünk be hó közepén, úgyhogy a tárgyhavi nálunk 15-15ig tart.
2024. jún. 10. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!