Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ki hogyan oldja meg a drága...

Ki hogyan oldja meg a drága albérletek kifizetését? Katasztrofálisak az albérlet árak?! Egy átlagos lakás több pénzért kiadó mint a minimálbér összege Magyarországon?! Havi negyed millió forintért?!

Figyelt kérdés
Egyszerűen felfoghatatlan milyen katasztrófálisan drága minden albérlet. Egy átlagos lakás, ami nem luxus, csak normális állapotban van. Átlag negyed millió forintért kiadó. Ezt hogy lehet kifizetni? A minimálbér összege Magyarországon kevesebb mint amennyiért a kiadó lakások vannak. Ki hogyan oldja meg ezt?
2024. máj. 15. 12:27
1 2 3
 21/23 Haburc válasza:
52%
Érdemes a versenyszférában elhelyezkedni. Ha van egy jó szakmád, 400-500 ezret meg lehet keresni, még a felett is. Sajnos nehéz meglépni egy albérletet is, 120 ezer környékén lehet találni, de ki kell fizetni előre két háromhavi kaukciót, tehát ott kezdődik, hogy csak erre fél millát félre kell rakni, plusz az első hónapba meg kell élni. Másik lehetőség, olyan munkahelyet keresni, ahol munkásszállással hirdetik, sajnos ott meg alkalmazkodni kell a többiekhez. De ha nincs félrerakott pénzed, más lehetőséged nem nagyon van. Mi is így kezdtük párommal. Jelenleg most albérletben vagyunk egy szobás lakásban. Sikerült 80 ezres albérletet találnunk, nagy szerencsénk volt, hogy jókor találtam ezt a hirdetést. Tudom, ma már ennyiért szinte lehetetlen találni. Nem egy elit lakosztály, de átlagosnak mondható. Tiszta, a szobabútorok újak. A fürdőt idén újítja a tulaj.
2024. máj. 20. 14:15
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nagyon-nagyon durva. És nem a minimálbér a lényeg, mert a többség azért nem minimálbérért dolgozik szerintem. A durva, hogy az átlagbérből (350-400) sem megy. 150+rezsi a minimum Budapesten, aminél egy 200-ra kell számítani. És már hely sem számít, Csepel, 8. ker ugyanez, panel szintén, és az ember nem is szeretne ilyen helyre menni. Főleg ha nő és egyedül lakik. Folyamatosan résen kell lenni, mindennap nézni az ingatlan.com-ot (nagyjából az az egy, ahol nincsenek kamuhirdetések, ahol le akarnak húzni pénzzel "címekért cserébe"), és kb. azonnal lecsapni, ha van valami. Én így találtam olcsókat, volt, hogy azonnal mentem, kaucióval a zsebemben, mert sorban állás volt (szó szerint váltottuk egymást az érdeklődőkkel). Ha nincs nálam pénz, nem lesz az enyém.

Amúgy sajnos sokan laknak még szülőknél, vagy csak szobát bérelnek, barátokkal oldják meg, illetve szülők támogatják őket. Meg hát sokaknál van saját lakás, mert örököltek vagy szülők tették össze. Sokaknak van régről családban önkormányzati lakás, amit anno nagyon olcsón vettek meg. Ha nincs, és szülők sem támogatnak, és nincs pár, akivel együtt laknak, akkor nyomorgás van. :( Hiába keresel normálisan, minden pénzed elmegy, és nulla jövő (hitel lehetetlen ilyen árak mellett), semmi nyaralás. Tipikus rabszolgalét.

2024. máj. 24. 17:24
 23/23 anonim ***** válasza:

Éjjel-nappal Budapest...

Élő pl...Igaz hogy film sorozat és a fiatalokat butították mert egy se nagyon dolgozott benne csak a lustaság ment...

De ott is egy nagy albérletbe több szobásba voltak 6-8-an.

És ha mindenki belepótol(ha dolgozik) úgy lehet kilehet jönni...

2024. máj. 28. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!