Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nagyon rossz panel lakásban élni?

Nagyon rossz panel lakásban élni?

Figyelt kérdés
Lakást keresek és néztem pár panelt de azt hallottam nagyon rossz panelben élni, igaz ez?

2024. ápr. 29. 10:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Erre nem lehet konkrét választ adni. Függ a tömbtől, környéktől, szomszédoktól, adott lakástól stb és változó tényezők is vannak. Például lehet hogy évekig semmi probléma nincs, aztán beköltözik föléd egy zajos család és oda a nyugalomnak.
2024. ápr. 29. 11:00
 2/22 anonim ***** válasza:
87%
24 évet élzem panelba es koszi megvagyok
2024. ápr. 29. 11:15
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan helyen lakok, ahol már nagyon rossz. Beköltözött pár nem idén barnult, meg pár sokgyerekes, nevelést hírből sem ismerő. Az egyik lakásban pár havonta változnak a lakók, eddig egyre rosszabbak jöttek.

Sok a lopás is a környéken. A közös képviselő többet tesz zsebre, mint amennyit az épületre fordít.

Viszont biztos vannak olyan panelok is, ahol ez az egész nem létező dolog, normális nyugis emberek laknak.

2024. ápr. 29. 11:17
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem a panel a lényeg. A lakás az lakás. Nyilván egy társasház, akármiből is épült, nem olyan, mint egy önálló ház. Bár házaknál is meg tudja keseríteni a szomszéd az életet, vagy ott is gáz, ha rossz környéken van.

Ami fontos, az a környék, maga a lépcsőház, a lakóközösség.

Előnye, hogy kényelmes, nincs fűnyírás, nem fújja le a tetőt a viharos szél, semmilyen nagyobb karbantartási munkát nem neked egyedül kell megoldani, hanem az egész háznak.

2024. ápr. 29. 12:04
 5/22 Metionin ***** válasza:
87%
Lakásfüggő és emberfüggő. Kertes házban nőttem fel, utána kolis voltam, végzés óta pedig panelban lakom. A jelenlegi helyen teljesen jó, jó helyen van, csendes, nagy, csak egy kis saját udvar hiányzik. Egész életét panelban töltött legjobb barátom nem érti, miért hiányzik udvar, mit lehet azzal kezdeni :D Az előző albimból viszont a zajos szomszédok miatt kellett költöznöm. Szóval lutri. De valamilyen szinten a kertes is az, szüleim mellé az elmúlt 10 évben a 4. szomszéd költözött és volt köztük, akivel bíróságra kellett menni, mert összebalhéztak.
2024. ápr. 29. 12:09
 6/22 anonim ***** válasza:
89%
Kényelmes, minden a közeledben van, megfizethető rezsi. Csak ne fogj ki egy rossz szomszédot, mert az megviseli az idegeidet. (pl 1 félsüket idős bácsit, aki minden éjjel ordíttatja a tv-t)
2024. ápr. 29. 12:23
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Magával a panellakással nincs baj. Egészen élhető, az újabbaknak a beosztása is jó, szépen fel lehet újítani és akkor tökéletes kis otthon, alacsony rezsivel és ugye a panelek többnyire közel vannak mindenhez.

A gond leginkább a lakóközösséggel szokott lenni, de az meg bármilyen társasháznál megvan. Ha van egy hangoskodó/alkoholista/züllött életű szomszéd, az megkeseríti az életet, de ez nem a panel hibája.

Én 9 éve élek panelben úgy, hogy kertes házban nőttem fel és jól megvagyok. Szépen felújítottuk a lakást, van a 100m-es körzetben bolt, étterem, hentes, pékség, gyógyszertár, autósbolt, cukrászda, zöldségpiac és még egy lángossütő is.

Hála az ingatlanárak emelkedésének, az aljanép egyre kevésbé tudja megfizetni a panelt is, így javult a lakóközösség. Nem költöznék el, jó ez itt!

2024. ápr. 29. 13:32
 8/22 anonim ***** válasza:
95%

Ha annyira szar lenne, akkor nem lenne az egekben az ára, mert mindenki menekülne onnan téglába. Ebből pedig az következik, hogy putrisodnának a tömbök, de ez nem jellemző.

Alapvetően egyén függő, én nem bírnám lakásban, megörülnék a szomszédok és a forgalom zajától. Nyugis csendes helyeken éltem mindig is. Viszont sokaknak meg a panel az életük célja, és jól érzik magukat ott.

2024. ápr. 29. 14:05
 9/22 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm mindenkinek a válaszokat
2024. ápr. 29. 17:15
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Panellal mint épülettel semmi gond nincs. A gond a rossz szomszéddokkal vagy a rossz környezettel van. Laktam panelban ahol kedvesek voltak az emberek, de nem volt parkolóhely. Délután sem, reggel sem, csak ha nagyon szerencséd volt. Most ahol élek a felső szomszédom egy mentálisan sérült nő aki a fejével veri a falat ha olyanja van, este hangosan megy a tv és minden este ugyanazt a filmet nézi meg! Ráadásul mindig vigyorog. Van egy 14 éves fia, az meg ugyanez a színvonal, csak még hörög is éjszakánként.

Sokáig terveztem itt lakni, de így nem fogok, mert ezek a debilek biztos itt élik majd le az életüket.

2024. ápr. 29. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!