Főbérlő bemehet a lakásba, ha a bérlők nincsenek otthon?
7#
Mivel türelmetlen a tulaj megvárni a cserét, kitalálta, hogy Ő megoldja. Nekem nincs ezzel problémám, csinálja. Nem arról van szó, hogy jön hozzánk a szerelő és jobb híján a tulaj engedi be. Felhívott tegnap és szólt, hogy ekkor meg ekkor csinálná. Jeleztem nem leszünk itthon, dolgozunk, jobb lenne délután. Nem. Oké.
Mondta fél8ra jön. Az irodába be tudtam jönni később, így 8-ig otthon vártam, senki nem jött. Felhívtam, közölte, hogy később jön.
Nem tudom ki hogy van vele, de frusztráló tudni, hogy egy kvázi idegen járkál az életteredben, amikor te nem vagy otthon.
11#
Ide is leírom, mert úgy tűnik nálatok ez kérdés nélkül is egyértelmű, hogy én vagyok a hülye. Ezzel nem nekem tett szívességet, nem én kértem meg, nem miattam kellett neki csinálni bármit is. Elmondták a vízműnél, hogy majd cserélik. A kijelölt dátumban nem cserélték, majd cserélik később. A tulaj türelmetlenkedett, ezért kitalálta, hogy elintézi Ő.
Miért nem cserélték zárat az ajtón???
Ez a bérlő felelőssége lenne...
A bérlő birtokjoggal rendelkezik, a zárcserét nem lehet megtiltani neki, ha ez van a szerződésben, akkor az a pont érvénytelen.
Ha a tulaj az előzetes engedélyed nélkül bemegy a lakásba, akkor bűncselekményt követ el:
Magánlaksértés bűntette. Rendőrségen feljelentést tehetsz.
"Magánlaksértés 221. § (1) Aki más lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre erőszakkal, fenyegetéssel vagy hivatalos eljárás színlelésével bemegy, illetve ott bent marad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Nehogy már a bérlő mondja meg hogy mikor megyek be a saját lakásomba! 😂
Egyszerűen nem kell szólni a lakóknak hogy bemész, és kész… egyszerű ez.
16#
Azt ne mondd mar nekem, hogy egy megfelelo idopontot nem tud talalni az, aki akar :)
Ahogy a 18as írja. Nálam a kéményes jött így. Szólt hogy akkor jön amikor. Ha nem vsgy otthon, így jártál, legközelebb fizetős és felszólítások.
Biztositanod kell a bejárást. Ha ennyire zavar hogy egyedul kegy be, vegyél ki szabit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!