Kinek kell a belső átalakításokat fizetnie bérbeadáskor? A tulajnak vagy a bérlőnek?
Adott 1 egyszobás lakás, a szoba viszont tágas. A bérlő szeretné gipszkartonnal leválasztani a hálófülkét, mert szerinte zajos, és így csendesebb lenne.
Kinek kell ezt finanszíroznia?
Én nem építenék gipszkartont (tulajként) mert kisebbíti a teret, én megoldanám mással a térelválasztást, de közben ő lakik - inkább tervez/fog lakni ott hosszú távon.
Te engedélyezed, ő kifizeti.
Ha nem tetszik neki, akkor 1. keressen másik lakást, 2. vegyen magának lakást.
Nem hogy nem fizetném, de még engedélyezni sem engedélyezném.
Azért egy ilyen művelet nem csak annyi hogy odarak 4 gipszkarton táblát és kész.
A padló sérül, a falak sérülnek, be kell vezetni oda az áramot (lámpa stb) plusz ajtó kell, aztán lehet festeni az egészet.
Ez egy minimum 2 millió forintos átalakítás, és csökkenti az ingatlan értékét.
Vannak nagyon szép, nagyon jól működő térelválasztók amiket lerak a padlóra és működik, vagy ha nem felel meg neki az ingatlan elköltözhet.
Még ha ablakcserét kért volna akkor azt mondom hogy az tényleg az én költségen, megbeszéltem volna hogy milyen lenne ideális majd megcsináltattam volna saját költségen, mivel a zajos lakás valóban nem lakható. De ez..
A bérlőnek.
Csoda ha megengeded neki. Nagyon kevés tulaj engedné meg. Mert ugye mi lesz ha elmegy a bérlő.
Vagy kell neki a lakas ahogy van vagy nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!