Érdemes lenne kiadnom a lakást?
Add ki ismerősnek, így hogy ő havi fix összeget utal, és a számlákat netről te intézed. Így nem tudnak tartózást felhalmozni.
Én a szomszéd utcában adom ki a lakást már 4 éve és csak szerződés kötéskor találkoztunk. Ők utalnak, én fizetem a számlákat . Minek más interakció?
Vannak cégek akik kiadnak helyetted.
De ha jó helyen van akkor airbnb cégek is vannak akik intézik az ügyfelet és takarítás, ami sokkal jövedelmezőbb
Én már rég kiadtam volna, azt az évi 4-5 napot gondolom úgy is szülökkel, meg haverokkal töltöd. De ennyi időre kiveszel egy szobát legfeljebb.
Gondolom, ha vissza jössz úgy is eladod és veszel egy nagyobb lakást, vagy házat.
Figyelj kérdező!
Havi (50.000 x 12)*0,9*0,15= 81.000 Forint ez elmegy adóba
Éves szinten számolj 60.000 Forintot ez elmegy menet közbe különböző javításokra/szakikra (csaptelep csere, ilyen olyan javítások...)
További 60.000 Forintot tegyél félre évente nagyobb felújításra!
A maradék 400.000 a Te hasznod...
8: "Havi (50.000 x 12)*0,9*0,15= 81.000 Forint ez elmegy adóba"
Dehogy.
Pl. ha külföldön bérelt lakásban lakik, akkor azt költségként elszámolja és máris 0 Ft a jövedelme a bérbeadásból.
Még könyvelnie is 2 sort kell csak negyedévente 1x.
"További 60.000 Forintot tegyél félre évente nagyobb felújításra!"
Ebből ma egy TV-t veszel vagy lecseréled a konnektorokat. Nagyobb felújítás...! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!