Debrecenben lehet még igényes albérletet találni?
Ha már nem egy ingatlanos azt mondja, hogy siralmas a helyzet Debrecenben, valóban nem gondolnám, hogy velem van a probléma. Szerintem havi 200.000 + rezsi kifizetése egy átlag embernek megterhelő. Ez mellett még élni, fennmaradni, félretenni… Még párban is. Nyilván mindenki szeretne egy értelmes, normális lakásban lakni. De mivel sajnos nem tudunk hitelt felvenni, hogy saját lakásunk/házunk legyen, így kénytelenek vagyunk albérletben lakni… Debrecen NEM BUDAPEST…, hogy olyan àrakkal kalkuláljunk…
Ugyanakkor valaki most már magyarázza már el nekem, hogy ha nekem van egy saját lakásom és kiadom albérletbe, az nekem mitől lesz ráfizetés? Kíváncsi vagyok, nagyon is…
"Faluból költöznék be, munka miatt. Munkahely nem fizeti a bejárást, így totál deficites."
Berelj egy szobat 60-ert, ott toltesz heti 4 ejszakat, hetvegere haza falura. 🤷♂️ Szerintem meg hotel szobat is tudnal berelni hosszu tavra hetkoznapokon korrekt aron, es akkor meg takaritanod sem kell.
"Ha már nem egy ingatlanos azt mondja, hogy siralmas a helyzet Debrecenben"
Mitől siralmas a helyzet, melyik elmebeteg mondta neked ezt?
Ha neked a belinkelt lakások nem jók annyiért, akkor garantáltan veled van a baj!
Arról hallottál már, hogy kereslet - kínálat?
Mindenki tudja hogy Debrecen nem Budapest (szerencsére) de akkora a kereslet, hogy magas árakért is röhögve ki tudják adni az albérleteket!
Az, hogy egy átlag embernek magasak ezek az árak, az nem a tulajdonos hibája!
Legközelebb ne a Fideszre szavazz, hátha jobb lesz...
180.000 Ft-ért megkapod dédnagyapád zongoráját, kapsz egy ütött-kopott szőnyeget, recsegő parkettán! Ja, és húzhatod mindenhova a hosszabbítót, ha véletlenül tölteni akarod a telefonod és közben szeretnél még mondjuk porszívózni is! FELÚJÍTOTT!! Vegyétek-vigyétek, mert velem van a probléma...
"Ugyanakkor valaki most már magyarázza már el nekem, hogy ha nekem van egy saját lakásom és kiadom albérletbe, az nekem mitől lesz ráfizetés?"
Mi rengeteget dolgozunk vele a bevételhez képest. Az ingatlan.com-on a képgaléria nagyon drága, ha jól emlékszem, 7000 Ft/nap. Ha ingatlanos veszel fel, akkor őt kell kifizetni. Ügyvéd, közjegyző díja. Most már a nyomtatás is 50 Ft 1 oldal. Nálunk 4 oldal + 12 melléklet a szerződés, nagyon sokat dolgoztam vele. Negyedévente adót kiszámolni, befizetni.
És akkor kijön 1-1,5% hozam az 50 milliódra, mikor pl. állampapírban 18% jönne ki.
Amit a gépesítésre, berendezésre költöttél, meg se térül, ha csak 1 évig lakik ott az első bérlőd. Csak több év alatt.
Én tanfolyamra, könyvelővel való konzultációra is komoly összegeket költöttem.
A többség csak átmenetileg adja ki a lakást, szóval az ilyen gazdasági hullámzások nem egyenlítik ki nekik a bevételt mondjuk 20 év alatt.
Nekünk eddig csak 2 évig volt életünkben kiadva lakás, hát alig lett nullszaldós a felkészülési költségekhez képest.
"Ugyanakkor valaki most már magyarázza már el nekem, hogy ha nekem van egy saját lakásom és kiadom albérletbe, az nekem mitől lesz ráfizetés?"
Mondjuk hitelre veszed, és a bérleti díj nem éri el a törlesztőt.
Ilyen kaliberű lakások törlesztője kb. 230-260 000 Ft/hó. ÜRESEN.
Gépesítettség, bútorok, lakástextil, lakásfelszerelés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!