Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Milyen közjegyzöi papír kell...

Milyen közjegyzöi papír kell neki?

Figyelt kérdés
Ma beszéltem a főbérlőmmel akihez 11.én költözünk be. Azt mondta ügyvédhez délelőtt megyünk aláírni a papírokat azt ő intézzi. De mi menjünk el közjegyzőhöz. Nem értem miért kell menni? Mit kell vele iratnom és mikor, ügyvéd előtt?
2024. jan. 3. 14:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a bérbeadót, pontosan mit szeretne, mert neked nincs erröl infód és nincs tapasztalatod.
2024. jan. 3. 14:45
 12/16 A kérdező kommentje:

Lérdeztem azt mondta hát szerinte a bérleti szerződés okiratba foglalása kell. Nem azért de nem értem miért én fozetek 70 ezreket, meg akkor mit akar az ügyvédnél aláírni ha nem a bérleti szerződést. De amúgy ő se tudja...

Erősen gondolkozok azon hogy ne menjek el.

2024. jan. 3. 15:12
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Biztos látta valahol, hogy így szokták a bérbeadók bebiztosítani magukat.

Az ügyvéd által írt szerződés arra jó, hogy minden pontosan és jogszerűen szerepeljen benne, de valójában egy sablon is jó erre, amit két tanú előtt aláírtok (ügyvéd mondta).

A közjegyzőnél ún. kiköltözési nyilatkozatot ír a bérlő, ami alapján nem fizetés esetén el lehet indítani a végrehajtást, kilakoltatást. Ez alapvetően a bérbeadó érdeke, ezért vagy ő szokta fizetni, vagy felezik.

Szóval az ügyvéd előtt kötött szerződés az, ami teljesen felesleges, nem véd jobban senkit. Hidd el, ezt a kört nemrég futottuk le, ismerős ügyvédet akartunk megbízni és ő mondta, hogy felesleges pénzkidobás, töltsünk le netről egy sablont, töltsük ki és írjuk alá két tanúval, teljesen hiteles úgy is.

2024. jan. 3. 15:40
 14/16 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező

Semmit ne intézz ne fizess amíg a tulajdonos nem tudja mit is akar pontosan.

Egy bérleti szerződés akkor is tökéletesen érvényes ha sem ügyvéd sem közjegyző nem vesz részt benne csak aláírjátok.

Viszont a tulajdonosnak kockázatosabb, mert sajnos gyakran a bérlők lelépnek károkozás után fizetés nélkül vagy épp ellenkezőleg, nem tudja kitenni a bérlőt akkor sem ha nem fizeti a rezsit meg lelakja a lakást. A közjegyző meg az ügyvéd ebben segítenek a tulajnak, bérbe adónak, hogy könnyebben betartatható legyen az amit aláír a bérlő a szerződésben.

A bérlőknek meg azért jó mert gyakran a tulaj kitalált indokkal nem akarja visszaadni a kauciót vagy jogtalanul akar emelni a bérleti díjon, vagy nem a szerződésben leírtak aszerint akarna felmondani neked.

Viszont pénzbe kerül, sok-sok pénzbe, ezért csakis akkor tegyél bármit ha a tulajdonos pontosan tudja mit is akar tőled. Különben kiderülhet hogy feleslegesen fizettél valamit vagy épp rosszat intéztél más kellett volna neki.

A tulajdonos akar ügyvédhez menni, kérdezze meg az ügyvédet hogy mire van szüksége és miért! Ha a tulaj nem tudja neked megmondani hogy mit akar a közjegyzőtől az azt jelenti hogy neki nem is kell valójában - akkor meg neked sem.

2024. jan. 3. 16:25
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Illetve ha már ügyvédnél akar szerződést kötni, akkor alap, hogy előtte küldje el és te is belevehesd, amit te szeretnél, hiszen a szerződés téged is kell, hogy védjen.
2024. jan. 3. 17:35
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

A szerződést fogja ellenjegyezni az ügyvéd.

A kiköltözési nyilakozatot kell a közjegyzőnél csinálni.

[link]

2024. jan. 3. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!