Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy lehet egy lakótárstól...

Hogy lehet egy lakótárstól megszabadulni?

Figyelt kérdés

Első éves egyetemista vagyok. Hárman vagyunk egy lakásban, és hát az egyik társunk nagyon idegesít minket. Úgy volt, hogy a lakást én kaptam, és én is beszéltem a tulajjal, hogy szeretném megnézni. Ekkor még nem volt társam, mivel a barátaim hamarabb kaptak lakást és lakótársat, így kellett keressek még legalább egy személyt magam mellé, hogy megkapjuk a lakást. Azt amikor megnéztük, hogy jó-e, akkor már nagyon furcsa volt a családjával együtt. Sokat nem kommunikáltak a szüleimmel a szülei, a csaj meg ott se volt. Nos hát össze költöztünk, persze a lakást azt mi meszeltük ki és nagy részét mi takarítottuk ki, és pár dolgot apukám javított meg, mivel egy régi lakásról volt szó. Ők nem segítettek semmit. A harmadik csaj is képbe került, de azt is nagyon nehezen kaptuk, mivel a szülei nagyon megválogatták. Konkrétan minden "jelölt" szüleit felhívták, nézték a nagyszüleik profilját is facebookon ejsze, és kikötötték, hogy olyan valaki kell, aki csendes, nem jár bulizni és tanulós, mert az ő lánya is olyan. Errefel pont hogy ő zavar minket a legtöbbet. Éjjel fürdik, a lámpákat estére úgy hagyja, az ablakot éjszakára nyitva hagyja a fürdőbe, vett magának konyhai gépet, amire meg se kérdezett minket, hogy zavarna e, pedig így is alig férek a konyhába sokszor főzni. Olyan van nem is köszön nekünk ha haza érünk, pedig ott van az előszobába, vagy szembünk vágja az ajtót.

Jó lenne, ha meg tudnánk tőle szabadulni, és megürülne a helye is mivel a barátommal gondolkodtunk, hogy össze költözünk, és így jó lenne, ha lenne neki is külön szobája.

2024. jan. 2. 19:08
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Pont az, hogy nem hagy békén. Nem zajong, mivel ha zajongana akkor nagy bajba lenne a tömbház többi lakói által. Szerintem olyan helyen, ahol 2 egyet ért csak a harmadikkal van baj, ott tényleg baj van.
2024. jan. 4. 11:37
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Mindig ilyen mufurc volt, vagy mi változhatott? Ha csak érzelemmentes, közönyös, nem néz a szemedbe, nem érdeklik a társasági jópofizások... stb. akkor jó eséllyel talán aspergeres és nem nektek szól, ne így fogd fel. Ha viszont kommunikált régebben, akkor valami történt köztetek és vajon ő miért neheztelhet? Hallhatta pl., ha kibeszélitek? Nem feltételen van baj azzal, akivel két ember szerint baj van, sokszor van, még gyerekeknél, testvéreknél is, hogy ha hárman vannak, ketten összefognak és az egyiket kirekesztik. (Aztán ez változhat, hogy épp melyiket, és hány bólogató jános van, aki meg csak helyezkedik, és mindig annak ad igazat arról, hogy a harmadik tényleg milyen hülye, akivel épp beszél.)

Azokról a dolgokról, amik zavarnak tőle, szóltál már neki vagy csak puffogtok magatokban, hogy milyen bunkó? Mert azért simán lehet, hogy észre sem veszi, ami téged/titeket zavar. Ha eddig nem tetted, egyszerűen, tárgyilagosan, nem minősítve fogalmazd meg, hogy "Kérlek este akárhány után már ne zuhanyozz, mert nekem hangos és felébredek rá." Vagy "Légy szíves ne hagyd nyitva az ablakot éjszakára, mert fázom." Vagy "Kérlek, amikor nem használod, rakd el a gépet a pultról, mert kevés a hely." Vagy "Múltkor égve felejtetted a villanyt, kérlek, erre figyelj legközelebb." Ilyesmik, amiket mondtál, még a szívszerelmedről is kiderülhetnek egy együttélés során, és nem feltétlen rossz indulatot jeleznek. Pl. ha úgy vesszük, hogy a konyhapult harmada az övé az ő logikája szerint, az is lehet igaz.

És hát annak is igaza van, aki azt írta, hogy ha szeretnél összeköltözni a barátoddal, talán inkább közös albit kellene keresni, az lenne a becsületesebb. De az is lehet, ha ez a lány sem szeret (már) ott lakni, erről is beszélhettek és ha talál(tok) mást, belemenne akár a váltásba? Mindenesetre legyél őszinte, ne szervezkedj senki háta mögött. És nem a tiéd a lakás, akkor se, ha kifestettétek, hanem a tulajdonos dönthet arról, ki megy, ki marad, ti hárman bérlőként pedig egyenrangúak vagytok.

2024. jan. 4. 12:16
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Pont az, hogy nem hagy békén. Nem zajong"

Akkor mivel nem hagy békén?

Amiket eddig írtál, pitiáner apróságok.

2024. jan. 4. 19:39
 14/18 anonim válasza:
75%

Ti próbáltatok barátkozni vele a múltban?

Mindig ilyen volt? Ha igen, attól még lehet közeledni. Miért nektek? Mert látszólag titeket zavar. Ezt tudtára adtátok, hogy ezek a dolgok kellemetlenséget okoznak?

Lehet alapból nem szeret köszönni? Akikkel nem vagyok közeli kapcsolatban, azoknak nekem is nehezen megy.

Akkor értem a viselkedésed, ha próbáltatok vele kommunikálni. Ha nem, akkor őt sajnálom.

Az egy dolog hogy unalmasnak tartod, de az nem jogosít fel hogy valaki lakhatását elvedd. Ez is olyan mint a "ha nem tetszik, megcsinálod te".

2024. jan. 5. 23:07
 15/18 A kérdező kommentje:
Nem, nekem az nem tetszik, hogy a házimunka fáj neki. Mi nagyon is próbálkoztunk vele, ő mindig mindenből kihúzta magát. Mi ketten meg nem tudunk így lakni. Nem vennénk el a lakhatását, nem olyan nehéz lakást kapni, főleg így évközben. Vannak állítólag barátai, és hozzuk is mehetne, vagy mit tudom én csak ne kéne a trehányságát látnom örökké. Nem tudom itt ti milyen emberek vagytok, hogy nem tudjátok, hogy milyen s engem támadtok. Az se érdekelne, ha a barátom nem költözne oda hozzánk, csak lenne egy becsületes, rendes ember ne egy sunyi patkány aki a lyukba be van kuckózva s azzal le van tudva minden. Takarítani majd azt gondolja fognak a házi szellemek, és persze a gáz számlát se nagyon kíméli. Itt okoskodni tud mindenki és engem lehorani, de én eddig próbálkoztam mindennél. Én közösségben nőttem fel, így nem új hogy idegen emberek között vagyok, de ilyen emberrel még nem volt dolgom amilyen ez a drága.
2024. jan. 7. 17:06
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Eddig sehol nem említetted, hogy nem takarít, trehány és hogy sok gázt fogyaszt. Ismeretlenek egy fórumon keresztül annyit tudhatnak a problémádról, amit leírsz. És eddig csak azt írtad, hogy az zavar, hogy nem köszön, este zuhanyozik és égve felejtette a villanyt meg nyitva az ablakot.

Mindenesetre ugyanaz a válasz: csak a tulaj tud bárkit kirakni. Mindegy, hogy mennyire problémás. Ha vele nem tudtátok megoldani, akkor forduljatok hozzá.

2024. jan. 7. 17:25
 17/18 A kérdező kommentje:
Bocsánat, csak annyira ki vagyok akadva tőle, hogy pont s lényeget kifelejtettem
2024. jan. 7. 18:22
 18/18 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem jó nagy kakikeverő vagy.

Sajnálom ezt a lányt, még ha valószínűleg ő sem hibátlan, elég gusztustalan ez a kiutálás és hogy magadat védve egyre több piti dolgot írsz a sztorihoz, de még így se üti meg a bűnlajstroma azt a szintet amennyire ki akarod tenni onnan.

2024. jan. 18. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!