Senki sem ir bérleti szerződést?
Figyelt kérdés
Már a negyedik lakást látogatom ahol mindenben megegyeztünk és a végén amikor kérem a szerződést mindenki huzza az orrát, hogy háát akkor már többet kér mert le kell adózza, ha mindenképpen szerződést akarok. Itt mindenki feketén adja ki a lakását?2023. dec. 21. 16:42
11/11 anonim válasza:
A legtöbb tulaj szarrágó, tisztelet a kivételnek. És ezt tulajként mondom. Nem akarnak adózni (pedig nem hatalmas összegről van szó...), emiatt kerülnek mindent, ami hivatalos. Én csak hivatalos, tanúkkal aláírt bérleti szerződéssel, közjegyzős kilakoltatási záradékkal adom ki a lakásom. A kauciót is tanúkkal aláírt letétbe helyezéssel veszem át, és nem elköltöm azonnal, aztán mondvacsinált indokokkal nem adom vissza a bérlőnek. Meg is kaptam már pár embertől, hogy hülye vagyok, minek tartok be ennyi mindent. De én nyugodtan alszom, mert nem fenyegethet a bérlő, hogy feljelent a NAVnál, és kevesebb a konfliktus esélye is, mert tisztán körülírt szabályok vonatkoznak rám is, és a bérlőre is. A legtöbb tulaj viszont pont ettől tart, és inkább kp-ba kéri a lakbért, nem írat papírt, stb. Majd ha nem fizet a bérlő és nem tudja kirakni, megy a sírás. Megérdemli. És a vicc az, hogy az adózandó összeg a teljes lakbér (jövedelem) 90%nak a 15%a. Pl egy 100ezres lakás után 13500 ft az adó. És ezen spórolnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!