Lakásbérlés hogy néz ki?
Odamegyek megnézem kezetrázunk és?
Jön egy szerződéssel amit aláirunk, én is kapok egy példányt, a tulaj is és kész? Mire kell figyelni a szerződésnél?
Nagyjából.
Én azért kézrázásnál elkérem az első havi bérleti díjat is.
Mire kell figyelni… Ne legyen benne olyan ami neked nem tetszik.
Nem árt közjegyzői okiratba foglalni.
Érdemes sokmindenre figyelni.
Legyen leirva hogy kinek a koltsege ha valami elromlik. Nekem most pl nemreg romlott el a redony, tulaj fizette. Vizora csere 40k azt is. Kazan karbantartas 25 k azt is. Le volt irva a szerzodesben h minden ilyet a tulaj áll. Hála égnek. Az ilyen random karbantartasi koltssgek ossze tudnak adodni.
Legyen leirva az is hogy pontosan mennyir ezsir fizetsz (amennyi a szamlan van, egyedi meres alapjan, ki diktalja be, ki fotzza be, tulajnak fizeted vsgy a szolgaltatonak)
Legysn leirva hogy a tulaj csak akkor mehet be a lakasba ha te is ott vagy
Legysn leirva hogy havonta milysn hatarisoig es milyen modon lesz fizetve a berleti dij
Ezek mind teged vedenek. De a tulajnak is jo igazabol ha ezek tisztazva vannak.
Amugy odamesz, megnezed. Vagy elkoszontok es visszahivod ha tetszik vagy ott helyben mondod h szeretned kivenni. Tulajnal valszeg lesz szerzodes, neked meg nalad kell legyen a kaucio.
A helyedben amugy 1-2 napig elkezdenek cikkeket olvasgatni googlen hogy mikre kell figyelni alberlet kivetelnel
pl.: -zár csere az alap, ezt nem tilthatja meg a bérbeadó(ha ez van a szerződésben az érvénytelen, kulcsot nem kell adnotok neki)
-szerződést csak alapos átolvasás után írjatok alá
-bérleti díj fizetés banki átutalással legyen, hogy lehessen bizonyítani
- áramhálózat rendben legyen, fí relé legyen, jogszabályok szerint kötelező a bérbeadónak érintésvédelmi felülvizsgálatot végeztetnie(van kivétel)
- lakóhely/tartózkodási helynek bejelentkezhettek ezt megtiltani nem lehet
- szerződésbe írjátok bele, hogy a megszűnése esetén a bérbeadónak hány napja van visszautalni az óvadékot/kauciót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!