Pár hónapja költöztünk be a friss újépítésű, agyonszigetelt ,0 szellőzéssel kivitelezett albinkba .Tudnátok segîteni?
Ilyen jellegű problémánk ezidáig nem volt és most teljesen el vagyok keseredve. Kezdődött egy kis penésszel az egyik szobában.A wc-ben hagytuk résszelőzésre az ablakot és azóta nem folyik a víz az ablakról.Kaptunk egy páramentesítőt(kölcsön) ,ma reggelre 95% volt a páratartalom a hálóban. Szellőztetünk rendszeresen. Bár a falak valószínű vizesek(ezt mondják és érezzük is) .olyan emberek tanácsát kérem akik szintén ezen átmentek! Hogyan oldódott meg és kb mennyi idő??
A ruhaszárítás is rémálom. A tulaj szerint ha kiszáradnak a falak majd minden jobb lesz.
Szárítógéppel kell kb 99% ba szárítani!
Nekem páraérzékelős a fürdő elszívóm, ha megy kell nyitnyi szellőző állásba egy ablakot a házba, mert akkor nem tudja kifújni a párát. Sokszor 3-4 órán keresztül megy.
Semmit nem szabad főzni/sütni az elszívó használata nélkül, és szintén kell egy távolabbi ablakot szellőzőre állítani.
Napi 2-3x min szellőztetni kell kb 5 percig. Ha egész nap otthon vagyok 3-4 óránként.
Ezeket betartva nálam 1+ éve nincs penész.
AA energetikás ház, mintha egy polisztirol dobozba laknék, hermetikusan záródó nyílászárókkal.
Köszi, ma már egésznap úgy volt az összes ablak. Akkor ezt a verziót is megpróbáljuk!
Amíg van gép addig az is megy.Elképesztő mennyi vizet szed össze.
Most akkor vagy a gép megy, vagy szellőztetsz. Ha a gépre kinyitod az ablakot, akkor a kinti levegőből fogja kivonni a párát.
Mi építkezés után 3 hónapig használtuk a gépet napi szinten mire elfogadható szintre csökkent a páratartalom. Utána minden rendben volt.
Luk kell a falakra minden hekyerghel aztomata parami ezeto ventillatorral.
Na ezert nem koltozok ujepitesube.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!