32 évesen érdemes lehet lakótársat fogadni magam mellé?
32 éves vagyok, én nagyjából 10 évig éltem albérletben, abból 6-7 évig folyamatosan lakótársakkal, mert nem volt pénzem. Utóbbi 4 évben. kb pedig egyedül, most meg már a saját lakásomban.
Ezzel a szöveggel azt akartam írni, hogy szocializálódtam azért idegennel eleget.
Azt néztem, hogy Budapesten legalább 80.000 Ft plusz rezsibe ki tudnám adni a másik szobámat, ami most nagyjából raktárnak van használva a fölös cuccaimnak.
Mivel számlát tudnék adni róla, így nagy aggályom nincs is a jogi részéről. Ha facebookon adnám fel a hirdetést, akkor a jelentkezőket is tudnám szűrni képről
Kérdés, hogy megér-e ennyit a függetlenségem odaadása? Ha úgy nézem, hogy adózva évi 800.000 Ft-ot tudna hozni az azért nem volna rossz.
Bevállalnátok a helyembe ennyi idősen?
Akkor nemcsak aszobát adod ki, hanem a wc-t, fürdőszobát, konyhát, előszobát, mert használnia kell.
A saját magánéletedet a saját lakásodban. Mert alkalmazkodnotok kell egymáshoz.
Más, amikor te is bérlő vagy a többivel együtt.
És akkor nem beszéltünk a szokásairól, hogy tévé, rezsi, az életformája, mikor jár haza, egyedül, vagy nem.
Takarít-e mindennap maga után a fsz-ban, konyhában, wc-ben, stb.
Ezer kockázat, ami nem ér 80 ezret.
Nekem nem érné meg, hogy feladjam a függetlenségemet. A végén meg ki se tudjam rakni, mert be akar jelentkezni.
Hát egy frászt.
1-es leírta mi mindennel jár ez együtt.
van akinek megéri, van akinek nem.
Azért ez elég sok pénz ha mondjuk 1 évet veszel, és ha megfelelő lakótársat találsz akkor jól is alakulhat.
Nekem saját házam van, egyedül lakom benne, de eszembe sem jutott hogy kiadjak egy szobát.
Nekem fontosabb a függetlenségem, mint a pénz, és jelenleg nem is vagyok rászorulva. Remélhetőleg nem is leszek soha.
Mivel van tapasztalatod, VÁGJÁL bele. 1 éves szerződéssel.
A rezsi leginkább a víz(3000) + villany(4000).
Fűtés legyen 35000 éves szinten.
Mit veszítesz?
A te habitusodon múlik. Ha elviselesz egy vadidegent, akkor hajrá.
Én introvertált vagyok, úgyhogy még azokat is utáltam akik a harmadik lépcsőházban laktak, nemhogy még lakótárs... :D
Jó fej voltam,27/N vagyok sajat lakásban, idejött egy barátnőm, akinek ráadásul áron alul adom a szobát. Konkrétan egy kávét nem tudok egyedül megfőzni ha ő is itthon van, 15 percet nem bír ki, hogy ne rohangáljon fel-alá a lakásban vagy ne trécseljen velem csak azért mert kimegyek WC-re,ha egy bunkó méretű füles van a fejemen, akkor is dumálni akar pedig láthatná, hogy nem hallom.
Megbeszéltem vele, hogy home officeban vagyok minden hétköznap este 5-6-ig. Nem igazán érti meg. Van pár kurzusa egyetemen, azonkivül minden napja olyan, mintha hétvége lenne és nem alszik hajnal 1 előtt...
Ha épp benne vagyok egy baromira komoly figyelmet érintő projektben, akkor nekiáll főzni valamit csattogva a konyhában és annak ugyebar szaga is van.
Hiába szeretem mint embert, lakótársnak elviselhetetlen. Ha laktam is együtt valakivel,csak olyannal, aki hétköznap hozzám hasonlóan nem ért rá délután 1kor főzni, mert ő is dolgozott vagy bent volt az egyetemen. A szüleim is ilyenek, hétköznap napközben senki se akart takarítani, főzni vagy a másikat idegesíteni bármivel, mert hát otthon se volt senki. XD
Eszméletlen miért nem lehet megérteni, hogy nekem a lakásom a munkahelyem is, ha ő a délelőtti órája és az esti órája közt takarítani akar, az az ő baja, de ha nekem dolgoznom kell, akkor oldja meg máskor, amikor engem sem zavar.
És már legalább 3x összevesztem vele emiatt.
Kell ez neked egy vadidegen ember mellett?
Ja és nyilván azert vagyon HO-ban mert tudom magamról h idegbajt kapnék ha 5-10-30 másik emberrel egy open officeban kéne dolgoznom.
Szerencsére van párom így sok este nála vagyok és nem kell hajnal 1-ig hallgassam ahogy csapkodja az ajtót a baràtnőm.
Nem egyszerű ez már, ha kiöregedtél belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!