Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Csinálhat ilyet a tulaj van...

Csinálhat ilyet a tulaj van okom félni?

Figyelt kérdés

csinálhat olyat egy tulaj hogy ha szól neki a bérlő hogy ekkor és ekkor kiköltözik akkor előtte úgy mutogatja a lakást másoknak hogy ott van a bérlőnek még a cuccai?

Mert én ettől félek a legjobban hogy ha eljutok oda hogy ki költözzek és szólok a Károlynak akkor úgy fogja mutogatni a lakást másoknak hogy még ott vannak a cuccaim

2023. okt. 28. 13:42
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
60%
Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy amig ott laksz, ne mehessen be senki megnézni a lakást, megteheted, de csak úgy, hogy kiköltözés után addig fizeted a lakbért továbbbra is, amíg a tulaj nem talál valakit helyetted. Azért kell neked fizetni, mert megakdályoztad, hogy a tulaj korábban tudjon keresni valakit a lakásba, ezért neked kell kártéríteni.
2023. okt. 28. 17:28
 32/36 anonim ***** válasza:
31%

30-as: láthatólag nem megy a szövegértés!

A kérdés arra vonatkozik, ha a kérdezö felmondott, és a tulaj másnak ki akarja adni a lakást. Ilyen esetben a bennlakó köteles biztosítani a megtekintést, ha a tulaj elöre értesíti. Ha a kérdezö nem hajlandó a lakásban lenni, akkor a tulajnak jogában áll odavinni érdeklödöket.

2023. okt. 28. 17:30
 33/36 anonim ***** válasza:
82%

Fontos dolgokat tedd a ruhásszekrény mélyére. Aki megnézi a lakást és esetleg el akar vinni ezt-azt, akkor könnyen mozdítható helyeket fog megnézni, gondolom. Így a ruhásszekrény aljára betett ékszereknél, nem azzal fogja tölteni az időt, hogy kutakodjon.

Én se nagyon szeretem, ha felügyeletem nélkül mennek be olyan helyre, ahol a magánéletben használt dolgaim vannak, de ez onnan adódik, hogy régebben a családban, ha bementek a szobámba, akkor az nem jelentett jót.

2023. okt. 29. 02:31
 34/36 anonim ***** válasza:
58%
Amíg te bérled a lakást, a tulaj a veled való előzetes megbeszélés nélkül nem léphet a területedre.
2023. okt. 29. 07:09
 35/36 anonim ***** válasza:
61%

Ha te nem vagy ott, nem mehet be mert bérleti jogod van. Fura lenne ha ez nem lenne a szerzodesben.

Akkor mehet be ha te is ott vagy. Tehát ugy mutogathatna masnak is ha te is ott vagy. De akar te mondhatnad azt is hogy ne mutogassa.

Nekem volt olyan hogy alberlovel egyutt neztem lakast es volt olyan is hogy megvolt mikor koltozik ki az elozo es azutan mehettem csak megnezni

2023. okt. 30. 10:23
 36/36 anonim ***** válasza:
68%

Zárcsere. Ezt megtiltani nem lehet a bérlőnek, ha mégis megtiltja a szerződésben az érvénytelen,semmis. Kulcsot a bérbeadónak nem kell adni.

Rendőrségi feljelentés magánlaksértés bűntettéért.

Magánlaksértés 221. § (1) Aki más lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre erőszakkal, fenyegetéssel vagy hivatalos eljárás színlelésével bemegy, illetve ott bent marad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2023. nov. 7. 01:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!