Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Csinálhat ilyet a tulaj van...

Csinálhat ilyet a tulaj van okom félni?

Figyelt kérdés

csinálhat olyat egy tulaj hogy ha szól neki a bérlő hogy ekkor és ekkor kiköltözik akkor előtte úgy mutogatja a lakást másoknak hogy ott van a bérlőnek még a cuccai?

Mert én ettől félek a legjobban hogy ha eljutok oda hogy ki költözzek és szólok a Károlynak akkor úgy fogja mutogatni a lakást másoknak hogy még ott vannak a cuccaim

2023. okt. 28. 13:42
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Akár apróságokat is zsebre tehet fülbevaló smink vagy ilyesmi Ha meg férfi akkor meg jó ajándék a barátnőjének. És ezt a tulaj nem biztos hogy észreveszi.
2023. okt. 28. 14:39
 12/36 anonim ***** válasza:
90%

Írod nehéz, de nem lehetetlen. Úgy tudom aki 12 órázik annak is van olyan napja ami szabad. Ezt neked emberségből arra kell áldoznod hogy segíts tulajnak találjon albérlőt helyedre.

Írtad kérheted e amìg ott laksz ne mutogassa a házat. Ezt senkitől nem várhatod el ne tegye. Viszont ha jó a viszony azt már kérheted annak mutassa meg csak akit eltud képzelni albérlőjének és ne mutogassa fűnek fának a lakást. Nálunk is ez volt. Akik jelentkeztek a hirdetésre azokkal a tulaj egy semleges területen találkozott a lakást pedig csak annak mutatta meg akit eltudta képzelni helyemre költözik.

2023. okt. 28. 14:40
 13/36 anonim ***** válasza:
91%

Alapesetben ahhoz, hogy más megnézhesse a lakást, a tulajnak elöre kell jeleznie, hogy adott dátumkor jön valakivel a lakást megnézni. Ebbe neked bele kell egyezni, és vagy ott vagy a megbeszélt idöpontban, vagy engedélyezed, hogy nélküled nézzék meg. Ha nek egyezel bele az elöször javasolt idöpontba, vagy másikat választasz, vagy a tulaj mond mást, neked kötelességed biztosítani a lakás megtekintését.

Így van lehetöséged elöre rendet rakni, az esetleg pár dolgot szekrénybe elzárni.

De ilyen esetben semmi sem tünik/tünhet el, beteges ilyenre gondolni is.

2023. okt. 28. 14:44
 14/36 A kérdező kommentje:
De basszus ha olyan napon akarja megmutatni a lakást amikor dolgozom akkor azt ne tegye mert akkor esélyem sincs ott lenni hogy szemmel tartsam
2023. okt. 28. 14:46
 15/36 anonim ***** válasza:
84%
Nem teheti azt meg, hogy engedélyed nékül mutogassa. Meg nem hiszem el nem lehet olyat találni ami mindenkinek jó. Én 3 müszakba dolgoztam akkor pont éjjeles voltam. Tudta főbérlő ezt. Erre direkt ügy szervezte a ház megmutatását, uogy vasárnap legyen ami neki nem volt egyszerű, mert akkor más teendői szoktak lenni. Ilyen esetekbe mindenkinek alkamazkodnia kell. És közös megoldásra jutni.
2023. okt. 28. 14:52
 16/36 anonim ***** válasza:
21%

Nem is az a kérdés eltűnik vagy sem valami is .A tulaj mikor bérbe adja a lakását,engem ruház fel a lakás használatával.A tulaj is csak előzetes bejelentkezésével jöhet be,akkor is ha kulcsa hozzá.

Senkinek sincs köze hozzá mikor távozom a lakásból milyen állapotban hagytam.Ez magánügy,és én magánszférámban ne nézelődjön senki.A mai világban könnyen le lehet fényképezni mindent.Betörők,tolvajok már így dolgoznak .

2023. okt. 28. 14:55
 17/36 A kérdező kommentje:
Akkor csak úgy hogy én ott vagyok és szemmel tudom tartani az illetőt hogy ne vigyen el semmit vagy megkérem nagyon szépen a tulajt hogy addig ne mutogassa amíg ott vannak a cuccaim De ehhez mindenképp segítséget fogok kérni hogy hogy fogalmazzam meg a kérésemet vagy ha jön a tulaj hogy valami akkor hívok valakit hogy segítsen ezt bejelenteni és megbeszélni
2023. okt. 28. 14:56
 18/36 A kérdező kommentje:
De jövőre gondoltam mert akkor lejár az 1 év és visszakaphatom a kauciót
2023. okt. 28. 14:57
 19/36 anonim ***** válasza:
86%
Most jutott eszembe az is lehetne szerintem egy opció, hogy megkérsz valakit akibe megbizol, hogy legyen ott helyetted mikor megmutatja a lakást. Ha tulaj emberséges belemeggy.
2023. okt. 28. 15:03
 20/36 Bogica0616 ***** válasza:
93%
Akkor jövőre megbeszéled vele, hogy csak akkor mutassa a lakást, ha ott vagy, elmondod neki előre, hogy mejik nap jó neked. Nem kell ezt ennyire túlragozni.
2023. okt. 28. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!