Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A bérbeadónak van köze ahhoz,...

A bérbeadónak van köze ahhoz, hogy mennyi a nettó fizetésem?

Figyelt kérdés

#albérlet #Havi nettó fizetés
2023. okt. 11. 11:26
1 2 3
 11/28 xswerdy ***** válasza:
15%
nem csak a munkatársamnak nem mondhatom meg, általános titoktartási kötelezettség van a fizetés tekintetében. Nyilván a házastársamnek megmondhatom, meg a bank számára a mukáltató is kiállít igazolást. De a bérbeadó dolgozhat akár a cégcsoportnál, vagy készülhet oda pályázni, vagy éppen a konkurenciánál is dolgozhat, lehet ott akár vezető beosztásban.
2023. okt. 11. 15:25
 12/28 anonim ***** válasza:
81%

Én kérek munkáltatói igazolást, vagy 6 havi bankszámla kivonatot.

Mert:

- ha 200000 nettót keres és 160000 a bérleti díj mégis hogy akar megélni a maradék 40000-ből? Kaucióra lehet meg van a pénze, de nagyon hamar nem fog fizetni.

- azért hat havi mert akkor már biztosan nem próbaidős, a munkáltatói meg ezt alapból leigazolja.

- ha pár veszi ki akkor az össz bevételükre lennék kíváncsi, mert ha meghaladja a 30-35%-ot a bérleti díj a fizetésüknek nem adnám ki nekik.

- a gdpr miatt nem lehet vissza élni az adatokkal, és nem kell nekem adniuk elég, ha megmutatják.

- persze mondhatja azt, hogy semmi közöm hozzá, de én meg nem vagyok kiadni neki a magán tulajdonomat.

Ez amolyan biztosíték, messziről jött ember azt mond amit akar! Ha most van 480000-e kp-ba, az nem jelenti, azt, hogy 30 nap múlva lesz neki felesleges 160+rezsire való.

Természetesen ez sem véd a nem fizetéstől, de lecsökkenti a kockázatot.

2023. okt. 11. 15:43
 13/28 anonim ***** válasza:
76%

"De egy csomó munkáltatónál aláírja az ember, hogy senkinek nem mondja meg a fizetését.

"A munkatársamnak nem mondhatom meg, a bérbeadónak meg köteles vagyok? És ha pont a munkatársam a bérbeadó?"

Akkor van köztetek egy bérleti szerződés... teccikérteni?

2023. okt. 11. 16:12
 14/28 anonim ***** válasza:
79%

"1 és 2 hozta a szokásos bunkó magyar formát.

Mé' lenne? Nehogymá! :D"

A 2 külföldön él és itt be kell mutatni a jovedelemigazolast és csak akkor adjak ki q lakast, ha megfelelsz q feltételeknek, ami konkrétan minimum a bérleti díj háromszorosat fedő bruttó bér.

2023. okt. 11. 16:32
 15/28 anonim ***** válasza:
73%

Aki ennyire kardoskodik a jöv.ig. mellett, abban föl se merül, hogy a bérlő majd nem azért nem fizet, mert nem tud, hanem mert nem akar????

Kicsit más téma, de építőiparban dolgozó szakmunkás ismerős mesélt olyat, hogy XY jómódú médiaszemélyiségnek dolgoztak, ő nem fizette ki a cégüket, és akkora volumenű munkáról volt szó, hogy szépen tönkre is ment bele az ő pár személyes kicsi cégük.

Nyilvánvaló, hogy az a fickó is tudott volna fizetni, ha akar. De nem akart.

2023. okt. 11. 19:54
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvan nem fog ha nem akar, de alapbol ki lehet szurni azt aki nem tud.

Bar meg igy is lehet hogy 2 nap mulva munkanelkuli lesz, vagy munkakeptelen, de nagyobb esely van hogy nem tud minthogy nem akar.

2023. okt. 11. 20:15
 17/28 anonim ***** válasza:
29%
Azok mondják a a magukét és derohadtul okosak, akiket nem szivatott még meg nem fizető bérlő..... Sőt valszeg saját lakásuk csincs. Sőt talán még anyucinál laknak.
2023. okt. 11. 20:18
 18/28 anonim ***** válasza:
33%

Igen, de nyugaton nem úgy van ám, hogy a bérbeadó kezébe adod a jövedelemigazolásodat, hanem a közjegyzőhöz hasonló állami szervnek küldöd be, aki regisztrálja a szerződést. Ő pedig megnézi, hogy a jövedelem hány százaléka a bérleti díj, és ha azt hiszem 40% vagy alatta van, csak akkor hitelesíti a szerződést.

Az azért elég gusztustalan előny lenne a bérbeadó kezében, hogy pontosan tudja, hogy valaki mennyit keres, jó magyar lakástulajok biztos, hogy a 80e-ért hirdetett albit a 600 ezres fizuval rendelkező programozónak hirtelen 200-ért akarnák kiadni.

2023. okt. 12. 08:20
 19/28 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, lemaradt, hogy így a bérbeadó nem fogja tudni sem a pontos összeget, sem a pontos százalékot, csak azt, hogy "oké", vagy "nem oké" a leendő albérlő fizetése a bérleti díjhoz képest.

Ez így még elfogadható, és bérlőként én mondjuk inkább kifizetem egy független ügyvéd egy óráját azért, hogy elmegyünk hozzá ketten, odaadjuk az igazolást és az albérleti szerződést, a bérbeadó meghatároz egy százalékot, az ügyvéd pedig megmondja, hogy alatta van, vagy nincs. De nekem ne állítgassa a bérleti díjat senki a fizetésemhez...

2023. okt. 12. 08:26
 20/28 anonim ***** válasza:

Az a független óra a szerződéssel 70-90000 ft közötti összeg!

Az albérletnek van egy piaci árazása, és, ha az egyén 600-at keres 160 bérleti díjhoz az egy jónak látszó ügyfél. Mert rezsi + közös költséget kifizetve még marad neki 380-400!

Az árak évente arányosan emelkednek, a nagy kiugrás átlag lakásnál = nem veszi ki senki.

2023. okt. 12. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!