Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » 200 nettó kell minimum Pesten...

200 nettó kell minimum Pesten szerintetek egyedülálló személynek is?

Figyelt kérdés
2021. szept. 23. 17:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Sok mindenre nem lesz elég.
2021. szept. 23. 19:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Átgondolt vásárlással, kiadások visszafogásával látszólag fölösleges dolgokra - elegendő.

Kalkuláld ki, hogy most miből mennyit költesz havonta. A végösszegre tegyél rá 7-8 %-ot (a főváros talán ennyivel drágább). Számolj előre nem látható váratlan kiadással is és így bele kellene férned a 200-ba.

Kezdetben spórolj mindenen, amennyire lehet. Aztán meglátod, mennyire engedheted el magad a következő hónapokban.

2021. szept. 23. 19:45
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mennyit kell költeni lakhatásra.
2021. szept. 23. 20:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi ketten élünk saját lakásban, hitel nincs. 300-350ezer körül költünk havonta. Ez alá nem tudjuk leszorítani. Tény: mi tartunk fenn autót, járunk is vele, időnként szeretünk elmenni vhova kikapcsolódni, legyen szó egy estéről vagy egy egész hétről. Ha vki egyedül tart fenn lakást/autót, magasabbra jön ki sutem az egy főre eső költség. Hiszen a rezsi nem duplaannyi csak azért,mert egyszerre ketten vagyunk a lakásban...
2021. szept. 23. 22:15
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindenhol minimum annyi kellene, mert valami minimumot félrerakni is muszáj lenne vészhelyzetekre (betegség, munkanélküliség). Inkább csak szobát keresnék a helyedben.
2021. szept. 24. 07:10
 6/12 anonim ***** válasza:
94%
Legyen 250 és akkor kis odafigyeléssel még viszonylag kényelmes ellubickolsz. A valóságban 200 nettóval szoba+kaja, úgy hogy mindent magadnak főzöl, meg alapvető kiadások legalább egy 150-et felemésztenek, és akkor még visszafogtad magad. Egy-két váratlan kiadás, egy új költözés ahol kell 2 havi lakbér + 1 havi kaució és fél évnyi megtakarításod ugrik vagy több.
2021. szept. 24. 10:36
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez a lakhatási költségektől függ, hogy mire elég nettó 200. És hogy utazol-e rendszeresen haza vidékre, van-e családi háttér, másik otthon, stb.

Nyilván ha feljön az anyukád minden héten, kitakarít, megfőz, sok dolgot a másik otthonodból felhozol, és ne te kell fizesd az ő utazási költségét, akkor elég 200.

De van-e utalvány, év végi jutalom, stb., az sem mindegy.

2021. szept. 24. 15:42
 8/12 anonim ***** válasza:
86%

200 nettóból csak napról-napra lehet élni, nem csak Bp-en, hanem bárhol. Ebből nem lehet egyről a kettőre jutni, ha meg is tudsz takarítani havonta mondjuk 20-30 ezer forintot, akkor is ez mire elég? Jön egy váratlan kiadás és elviszi több havi megtakarításodat. Tudom hogy sokan élnek ennél kevesebből is, meg lehet csinálni, csak ezért minek oda menni, ahol a legdrágább a megélhetés?

Most ne számoljuk a lakhatási költségeket, tegyük fel hogy ingyen kapsz egy lakást:

- Közösköltség 7-8 ezer minimum, víz+villany+gáz évszaktól függően 10-20 ezer forint (legyen 15 átlagban és akkor jófej vagyok), gondolom van internet előfizetésed (legyen 4) meg valahogy mobiltelefonálsz is (legyen 3). Ez eddig 29 ezer.

- Gondolom valahogy közlekedsz is. A létező legolcsóbb megoldás a BKV, egy havi bérlet 9500 forint, de tegyük fel azért havi 1x legalább elmész vidékre a szüleidet/barátaidat meglátogatni. Ez mondjuk oda-vissza kerüljön 8 ezerbe. Közlekedésre tehát költöttél 17.500-at, mivel a tököm se akar száz forintokkal számolni, kerekítsünk lefelé 17-re. Most tartasz 29+17 = 46.

- Valószínűleg szoktál enni. Na most a minimum amiből kijön egy napi normális étkezés szerintem nagyjából 2000, de inkább 2500 körül van. Biztos lehet kevesebből is csinálni, de szerintem inkább többől szokták az emberek. Egy sima kifőzdében már 1500 alatt nem igazán tudsz enni (ez pár éve még jóval olcsóbb volt), ha elmész néha egy normális vendéglőbe, vagy gyorsétterembe, akkor ez még jóval több is lehet. Szóval számoljunk 2500-al, ez 30 napra 75 ezer, tehát 121 ezernél vagyunk.

- Tisztálkodás, tisztítószerek legyen mondjuk havi 5 ezer. 126-nál járunk.

- Gondolom vagy néha beteg, néha elmész fogorvoshoz, van hogy fáj ez-az, elmész magándokihoz, stb. Ezek nem havi, meg nem is feltétlenül évi kiadások, de van ilyen, szóval szerintem ha havi 3 ezres költséget számolunk erre, akkor NAGYON alulbecsüljük. 129 ezer.

- Nyilván nem kell minden hónapban ruhát meg cipőt venni, de hosszú távon ezzel is számolni kell. Számoljunk egy átlagos havi 5 ezer forintot, amivel megint valószínűleg rohadtul alá lövünk. 134 ezer.

- A műszaki cuccaid elhasználódnak, van hogy szerelőt kell hívni (pl. nem jó a konvektor) stb. Ha van egy nagyon alap 60 ezres okostelefonod, meg egy nagyon alap 200 ezres laptopod, amiket 4 évente cserélsz, akkor CSAK ez 5,5 ezer forint havonta. És akkor nézd meg mennyi egy mikró, egy sütő, egy hűtő és mennyiért jön ki egy szaki. Nyugodtan számolhatunk erre is havi 10-et és még ez is baromi kevés. 144 ezer.

Már majdnem elköltöttük a nettó 200-at, de nem voltunk szórakozni, nem vettünk semmilyen olyan ételt, ami nem az alap étkezésekhez kell (egy chips, egy csoki, egy kóla stb.), nem történt semmi váratlan (konvektor szerelésért idén 40 ezret fizettem, magánfogásznál úgy hagytam ott több mint 100-at, hogy alapvetően semmi baj nincs a fogaimmal, egy sérülés miatt kellett az egyikre korona meg egyet tömtek), nem tartunk fent autót, nincs tervben nyaralás, mert nem raktunk rá félre, nincs semmilyen pénzbe kerülő hobbink, nem járunk sportolni és nem kell albérletet vagy lakáshitelt fizetnünk és nem raktunk félre egy büdös fillért bármire is.

2021. szept. 25. 16:33
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

8: És nem vett egy lakásfelszerelési dolgot, edényeket, szappantartót, felmosószettet, használt bútort, nem szállíttatta haza...

7-es voltam.

2021. szept. 25. 18:22
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
8: És akkor még nem is szemüveges, allergiás, stb.... :)
2021. szept. 25. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!