Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A kaukciót vissza kapod?

A kaukciót vissza kapod?

Figyelt kérdés

Szaisztok!

Ugye minden albérlő kér kaukciót és tudom, hogy ebből fedezné ha valamit tönkre teszünk az albérletben pl vagy ha a szerződés valamelyik pontját megszegjük. De ha minden oké és tovább álnál az egész kaukciót visszakapod? És ha nincs annyi pénze? Vagy netán meghal akitől bérled a házat ilyen esetekre mi van?

2023. szept. 9. 23:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%

A szó amit keresel: kaució

Általában nem adják vissza hanem lelakatják.

2023. szept. 9. 23:49
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
Attól függ. Én eddig mindig lelaktam, mindenkinek egyszerűbb.
2023. szept. 10. 00:02
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Vagy az utolsó 1-2 havi bérleti díjként lelakod vagy ha minden rendben van, akkor visszfizetik. Attól függ mi van a szerződésben. Nekem a szerződésben az volt, hogy visszaadják ha minden rendben van. Vissza is kaptam a teljes összeget.
2023. szept. 10. 02:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A kaukció nem létező szó.
2023. szept. 10. 07:46
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

Annyiszor írjátok le kérdésekben helytelenül ezt a szót, hogy már lassan én sem tudom hogy kell... :D

Ahogy írták, általában le lehet lakni a végén és akkor nem kell pénzezni. Ritkább, ha visszaadják.

2023. szept. 10. 07:48
 6/11 anonim ***** válasza:
93%

"Ugye minden albérlő kér kaukciót"

Nehogy már az albérlő kapjon óvadékot! :-)

2023. szept. 10. 08:26
 7/11 anonim ***** válasza:
36%
Sokszor nem adják vissza ráfogják az amortizációra vagy a nem létező hibákra.
2023. szept. 10. 08:40
 8/11 A kérdező kommentje:
Igen 7 en is ezt tapasztaltam :(
2023. szept. 10. 09:06
 9/11 anonim ***** válasza:
60%

"minden albérlő kér kaukciót"

Olvasd át párszor ezt a mondatot....

Én már ezért nem adnék neked vissza egyetlen fillért sem, mert egy tőmondatot nem tudsz magyarul leírni.

Amennyi eszed van, hiába is magyaráznánk hogy milyen szabályok vonatkoznak az óvadékra. A legjobb ha a szerződésben pontosan le van szabályozva ez is.

2023. szept. 10. 10:44
 10/11 A kérdező kommentje:
Jól kilehettek az élettől, hogy ennyire fent akadtok azért mert valaki elírt valamit aztán itt veritek a nyálatok gondolom mert otthon kussolni kell :D azért mert elírtam 2 dolgot attól még tudom a jelentésüket meg azt is, hogy elírtam. :D
2023. szept. 10. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!