Mennyire gyakori Budapesten, hogy a kauciót költőpénzként tekinti a tulaj?
Figyelt kérdés
És nem akarná visszaadni a szerződés lejártakor? Tudom, hogy nem lenne törvényes, de még sosem béreltem lakást és elég sok rosszat hallottam erről.2023. aug. 15. 07:10
1/7 anonim válasza:
A gyakoriságról statisztikai adat nincs, abból kifolyólag hogy ez egy elszámolási jogvita a két szerződő fél között. Sok horror sztori van a neten ezzel kapcsolatosan, pont ugyanannyi mint a bérlők által lelakott lakásokról, amik rendbetételét nem fedezi a kaució. Mindkét jelenség gyakori. Nincs olyan hogy "törvényes", mert ez egy jogvita, amit bíróság dönthet el, hogy kinek van igaza. Ha Mo-n létezne (de jó is lenne) a kaució alap, amibe be kellene fizetni a kauciót és nem a tulaj tenné el, akkor sem lenne automatikus az hogy a bérlő visszakapja a kauciót a szerződés megszűnte után, ez is csak azt biztosítaná, hogy a kaució összeg megvan, de a vita rendezéséig marad is az alapban.
2/7 anonim válasza:
Most ha van egy korrekt számod erről, az neked segít?
Van 45 000 bérbeadó, akinek eszébe sem jut, és van 963, akinek alap.
Ez most segített valamiben?
3/7 anonim válasza:
Kérdező!
Nem kell ám mindent elhinni amiket az albérlők mesélnek.
Az éremnek mindig két oldala van.
4/7 anonim válasza:
"Nem kell ám mindent elhinni amiket az albérlők mesélnek."
És azt sem, amit a bérbeadók mesélnek.
5/7 anonim válasza:
5 helyrn laktam egyetem/pályakezdő évek alatt. Mindenhol visszakaptam vagy lelakhattam az utolsó 2 hónapban.
6/7 anonim válasza:
3 helyen laktam, mindenhol visszakaptam a kauciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!