Kinek milyen taktika vált be albérlet kereséshez? (bővebben ha megnyitod)
Szóval adott pár kép, egy vázlatos térkép és egy telefonszám. Én jelenleg másik városban vagyok.
A legjobb taktika gondolom addig nem hivogatni őket amíg nem tudok azonnal odamenni. Ha azonnal oda tudok menni akkor délelőtt egy hívás. Délután meg már személyes találkozó ott.
Én most kauciót nem hiszem, hogy le tudok tenni csak első havi teljes összeget előre. Ezt mennyire szokták elnézni? Végülis az előre kifizetett teljes összeg az már bárhogy is nézzük egy egy havi kaució, nem?
Gondolom ilyenkor ha megbízhatónak tűnök jó munkaszerződésem van akkor belemehetnek, nem?
Most a városban ahova mennék van kb 10 albérlet ami tetszik, a problémás része az, hogy nekem szeptembertől kellene, addigra biztos változni fog a piac, szóval előre nem tudom ezeket, szerintem lehetetlen lebeszélni. Szóval szeptemberben kell fognom a telefont és azonnal lemenni megnézni az összeset, ha lehet. Telefonon, főleg 1 hónappal előre lehetetlen elintézni.
Ki hogy szokta ezt egyébként?
"Telefonon, főleg 1 hónappal előre lehetetlen elintézni.2
Amúgy nem lehetetlen, ha te látatlanba vállalsz X hónap bérleti időt, átutalással megoldható.
De nem tanácsos, a helyszíni megtekintés az fontos.
Meg személyesen több infót kapsz.
Előre nem fizetem ki a vitás rongálásomat. Sehol.
mariott hotelbe se.
Autóbérlésnél se fizetem ki a még nem létező balesetemet, amire amúgy is van casco és benne van az árban.
De egy boltba is beengednek, hogy előre nem fizetem ki az esetleges lopásomat.
De elhiheted egy stadion építésnél se fizetnek előre semmit. Csak utólag a részfolyamatokat.
Felőlem lehet itt gyakorin nyomatni minden kérdés alá, ahogy azt is, hogy mindenki 1M-át keres.
Leterhelik!!!!!!!!!
Nem elveszik!!!!!!!
Nem kaució!!!!!!!!!
Megnézik, hogy van-e pénzed, nem egy hajléktalan vagy, akinek már megvan a jegye Belizebe.
Ember, ahhoz nem kell semmit se aláírnom, hogyha valakinek kárt okozom, azt meg kell térítenem. :DDDDDDDDDD
Most óvodásokkal beszélek?
14:
"MENNYI A KAUCIÓ MÉRTÉKE?
Minden esetben kérünk kauciót az autóbérlés mellé. Ennek mértéke jellemzően a Casco biztosítás önrésze.
A kaució nem magas. 30.000,-Ft és 200.000,-Ft közötti többnyire a bérautó típustól függően."
20M-es autónál totálkár esetén 200ezer az önrész?
Feladom.
De, tudod mit, mivel nem én írom a szerződést, csak egy olyat írnék alá, ahol letétbe van helyezve és nem éppen bitcoinba fekteti a főbérlő és a szerződés kitér mindenre. Pl. rozsdásodik a hűtő. A farmer kikoptatja a széket, a szőnyeg kimosásakor kihullik pár száll, a 20 éves kazán elromlik, illetve az engem ért károk bármilyen meghibásodás esetén.
Pl. önhibámon kívül elromlik a hűtő, kazán, és a főbérlő csak hónapok múlva javíttatja meg.
Szóval én is elkérnék egy kauciót a romlott ételek, a megfázásom, munkakiesésem esetére.
Sokan elfelejtik hogy az albérlet, a kaució, a bérleti díj fizetése nem kötelező.
Nem kell kivenni, és nincs gond!
Ez a valóság:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__12353735-ki..
Még ha van szerződés is, a főbérlőnek az a pénz se elég.
Amit egyszer átadsz kauciónak, azt soha nem fogod viszont látni. Ez a magyar valóság.
"Most óvodásokkal beszélek?"
Visszakérdezek, most óvodásokkal beszélek?
"Leterhelik!!!!!!!!!
Nem elveszik!!!!!!!
Nem kaució!!!!!!!!!"
Leterhelik tehát nem férsz hozzá és visszakapod, ha nem okoztál kárt. Pont mint a lakásnál. Ha nem okozol kárt a kaució visszajár.
"Ember, ahhoz nem kell semmit se aláírnom, hogyha valakinek kárt okozom, azt meg kell térítenem. :DDDDDDDDDD"
Most ezt mondod, de ha valójában kárt okoznál és benyújtanák a számlát akkor te lenné az első aki vergődne, hogy ezt ki nem fizeti.
"Amit egyszer átadsz kauciónak, azt soha nem fogod viszont látni. Ez a magyar valóság."
Nem. A magyar valóság egyszerű, ne cseszd szét az albérletet és visszakapod a pénzedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!