Más is egyre kevésbé bízik meg magánszemélyben, ha lakáskiadásról van szó?
Az utóbbi években mindig ingatlanossal intéztem a lakásbérlést.
Mióta tényleg első havi bérlettel, kaucioval le kell rakni 500-600e Ft-ot is Budapesten, nem szívesen adom ezt át, aki egy személyi igazolványt, meg a kulcsokat mutat fel összesen az egész szerződéskor.
Nekem személyes rossz tapasztalatom még nem volt. De sokkal jobban szeretem átutalni az egész pénzt, annak alapból van már egy nyoma.
Közjegyzői záradék. Elég elterjedt.
Ez még a kaució előtt feltétel a bérléshez.
Akkor a közjegyző ellenőrzi a szerződő felek személyazonosságát és a szerződést is.
"jobban szeretem átutalni az egész pénzt, annak alapból van már egy nyoma.2
MINDENKÉPP kell legyen nyoma!
Másképp törvénytelen.
Szóval ehhez ragaszkodj.
Mi is mindig mindent aláírunk papíron.
Átutalás MELLETT IS!
"aki egy személyi igazolványt, meg a kulcsokat mutat fel összesen az egész szerződéskor."
Tehát szerződést sem?
Ezek nem jó partnerek akkor, megértem, hogy liftezik a gyomrod.
A lényeg, hogy 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapot csatoljon a bérleti szerződéshez. Így megbizonyosodhatsz arról, hogy másik szerződő fél tényleg a lakás tulajdonosa.
Nekem ugyanezen kételyeim támadtak mint neked. Nem mindig az a lakás tulajdonosa akinél a kulcs van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!