Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Emiatt elvennétek/visszatartan...

Emiatt elvennétek/visszatartanátok a kauciót?

Figyelt kérdés

Egy egyetemista lány első éve lakik a lakásban amit kiadok. (alap+mesterképzésén is, 5 éve) Most diplomázott nemrég és most összeköltözik a pasijával akinek van saját lakása szóval felmondta az albérletet.

Bementem a lakásba megnézni az állapotot és a Brimnes ikea komódok és éjjeliszekrén teteje meg van karcolva valamint a fal 1-2 helyen picit maszatos, illetve a nappaliban a sötétítőn van egy tenyérnagyságú folt.

Ez 5 éves bérlés után belefér használatból eredőnek vagy emiatt levonnátok valamennyit a kaucióból?

Mással igazából nincs gond.

2023. júl. 22. 21:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
54%
10: Ha ez az oldal arra van, hogy az emberek kérdezzenek, akkor kapjanak hasznos válaszokat, a "nem kellett volna megkérdezni" a leghaszontalanabb válasz! A hozzád hasonló emberek rosszindulatú, kioktató, okoskodó válaszai miatt nem mer majd legközelebb kérdezni, és esetleg belemegy egy kétes kimenetelű konfliktusba. Nyilvánvaló, hogy tapasztalatlan lakáskiadó, volt egy problémamentes bérlője, nem tudta, hogy ezek az apróbb hiányosság beleférnek-e a rendeltetésszerű használatba, megkérdezte, valószínűleg levonta a konzekvenciákat a normális válaszokból, nem kellene leszedni róla a keresztvizet. Többen megmondták neki, hogy mi a helyes, pont. Biztos vagyok benne, hogy te is kérdeztél már életed során más számára evidens dolgot. Hogy esett, hogy esett volna egy lenéző lebaxás, amiért ilyen ostobaságot kérdezel hasznos válasz helyett vagy akár mellett?
2023. júl. 23. 12:00
 12/14 anonim ***** válasza:
74%
Ha ezt velem csinalnad, hogy visszatartod azonnal feljelentenelek. Gusztustalan a viselkedesed, na pont az ilyen filler b@sz@ emberek miatt fejeztem be az alberletezest. 5 ev alatt egy folt a fuggonyon? 5 ev elteltevel ki kell festeni?? Azta 😅😅😅 meg all az eszem...
2023. júl. 23. 13:30
 13/14 anonim ***** válasza:
56%

5 évente illik kifesteni, pláne ha amúgyis lakócsere történik, így a fal nem zavarna, mert részemről evidens lenne a tisztasági festés egyébként is. Ennyi év után a legnagyobb óvatosság mellett is foltos/koszos lehet a fal, hát istenem. A Brimnes karcolódása... Valljuk be az Ikeánál a Brimnes az egyik legolcsóbb termékcsalád. Lett egy karc egy bútoron, na bumm. Szerintem a következő lakó is együtt fog tudni élni vele.

A függöny. Attól függ mekkora és milyen folt keletkezett rajta. Ha pótolható valami olcsóbb, előre varrt függönnyel, beleférne. Ha nem, akkor is max az új függöny árát vonnám le, de összességében 5 évig megbízható lakód volt, csomó pénzt behúztál tőle. Nem kellene ilyen apróságok miatt kötekedni.

2023. júl. 24. 08:29
 14/14 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem amit leírtál, az mind a használatból eredő amortizáció. 5 év nyilván látszani fog a bútorokon, az 5 éves függöny koszos lett, nagy ügy, most ki. A falon lévő folt (?) is totál mindegy, gondolom amúgy is illene már egy tisztasági festést végezned.

Egyébiránt érdekelne, hogy te mennyi kauciót nem adnál vissza ezért? Egy 5 legalább (gondolom inkább több) éves Ikea komód értéke mennyi? És mennyi karcosan? Legyen mondjuk 5 ezer forint a különbség. Egy legalább (vagy inkább több) mint 5 éves függöny esetén mekkora kár egy folt, ami valószínűleg kimosható? 2 ezer forint?

Mekkora a lakás értékcsökkenése azáltal, hogy az amúgy is festésre érett falon van pár folt? 0 forint.

Akkor tessék, ha nagyon akarsz, akkor tars vissza 7 ezer forintot, és ne felejsd el hitelt érdemlően megindokolni az összeget. Én a legrosszabb napomon sem sz..rakodnék ezért az összegért, főleg nem egy 5 éve probléma nélkül bérlő esetén.

2023. júl. 24. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!