Emiatt elvennétek/visszatartanátok a kauciót?
Egy egyetemista lány első éve lakik a lakásban amit kiadok. (alap+mesterképzésén is, 5 éve) Most diplomázott nemrég és most összeköltözik a pasijával akinek van saját lakása szóval felmondta az albérletet.
Bementem a lakásba megnézni az állapotot és a Brimnes ikea komódok és éjjeliszekrén teteje meg van karcolva valamint a fal 1-2 helyen picit maszatos, illetve a nappaliban a sötétítőn van egy tenyérnagyságú folt.
Ez 5 éves bérlés után belefér használatból eredőnek vagy emiatt levonnátok valamennyit a kaucióból?
Mással igazából nincs gond.
5 év után ezek elfogadható dolgok. Azt nem várhatod, hogy tökéletes állapotban adja vissza, mintha ott sem lakott volna. Ha rendesen fizetett, szomszédok nem panaszkodtak, bulit nem csapott a lakásban, akkor visszaadnám a kauciót, persze.
Másrészről, bár ennek nincs köze a dologhoz, de ő mégis az, aki most kezdi az életét, szüksége van a pénzre. Nekem meg van már egy + lakásom is, amit kiadok. Ha megtehetem, és rendes - tisztességes volt, aki visszaadnám.
Falat festesz úgyis (illik legalábbis pár évente)
Függöny? Pár 1000 Ft. A komód is régi ezek szerint, használodik.sok milliót kaptál tőle, (ha csak 120. 000/5ev az 7,2 millió forint.) szóval add neki vissza a kauciót ha nem maradt tartozás, sem semmi. Most kezd új életet, kell neki minden forint valószínűleg.
Már miért ne adnád vissza a kauciót? Az 5 éves bérlés alatt legalább 6-8 milliót hozott neked, gyakorlatilag kifizette a fél lakást.
Te meg komolyan vissza akarod tartani, mert 5 év alatt maszatos lett kicsit a fal és a bútor karcossá vált? Ezért utálok bérelni... A kiadók mindig belekötnek valamibe, csak ne kelljen visszafizetni a kauciót.
A maszatos fal újrafestése és a karcos bútor pótolása legfeljebb 50 ezer forintodba fog fájni, meg vagy 5 órányi munkádba.
5 évig bérelte tőled a lakást, mégis mire számítottál, elvegőként fog ott élni, hogy semmi sem amortiálódik a lakásban? Legyen már gerinced!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!