Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miért fogadja el nehezen a...

Miért fogadja el nehezen a környezetem, hogy Budapesten akarok élni?

Figyelt kérdés

Szinte minden ismerősöm aki vidéken él utálja Budapestet és nem tud azonosulni vele, hogy ott is lehet valaki boldog.

Ezt elfogadom, de ettől függetlenül 2 millióan élnek még ott. Ennyire nehéz volna kicsit pozitivnak maradni és támogatni engem?

2023. júl. 8. 18:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%
Az a baj hogy nehez kiindulni az emberekbol az orszagban uralkodo borzaszto altalanos mentalis allapot miatt. Ne hagyd letorni magad, csinald amihez kedved van, ha az orszagot is el akarod hagyni, hajra, mi is igy teszunk. Sok embernek ez elfogadhatatlan, csak eppen ra kellene jonni hogy az “itt elned, halnod kell” egy reges regen lejart bullshit, talald meg onmagad es az ehhez megfelelo/ ezt elfogado emberekkel vedd magad korbe, egy olyan kozegben, olyan orszagban/varosban ami neked szimpatikus. Szulok meg a csalad meg elfogadja, ugy sincs valasztasuk ha mar egyszer felnott ember vagy/leszel. A felnotte valas alapfeltetele a szulokrol es minden mas egyenrol (aki nem te vagy) valo erzelmi levalas (ami nem azt jelenti hogy nem szeretheted oket), csak epp meg kell tanulnod a helyen kezelni a velemenyuket, es nem a szerint donteni hogy ok mit szeretnenek. Hajra!
2023. júl. 10. 08:53
 12/18 anonim ***** válasza:
38%

#11 Semmi gond nincsen az országban az általános mentális állapottal, azt ne vedd azonosnak azzal amit a hangadók mutatnak!

Pont az a jó, hogy az emberek nem gondolkodnak egyformán és tudják, hogy a véleményüket szabadon el is mondhatják és meg is teszik.

Attól mert neked nem tetszik amit mások gondolnak még nem lesz " borzaszto altalanos mentalis allapot " az országban. Csak te nem érted meg az embereket és nem tetszik neked ahogy mások gondolkodnak.

Amúgy az azért mutat egyfajta igénytelenséget ha valaki ékezetek nélkül ír magyarul, csak mert neki az úgy könnyebb, tojva arra, hogy a magyar nyelv alapja az ékezetes magánhangzók használata.

Szóval mielőtt másokat próbálsz leszólni, mert szerinted borzalmas a mentális állapotuk, nem árt magadba nézned mit is jelent ha annyira nem vagy hajlandó hogy magyarul a magyar betűket használva írj szöveget!

2023. júl. 10. 10:45
 13/18 anonim ***** válasza:
67%

“Pont az a jó, hogy az emberek nem gondolkodnak egyformán és tudják, hogy a véleményüket szabadon el is mondhatják és meg is teszik.“

Kicsit vicces ezt egy olyan orszagban hallani, ahol a nagy egyenlosegben sok ember van aki meg egyenlobb, es megmondjak ki szamit minta allampolgarnak, es ugye mar azt is melyik magyar ember magyar valojaban. Ezt az elfogadast pont nem jo embernek irtad kedves baratom, en aztan vegtelenul elfogado vagyok es tamogatom (tamogatnam) is ezt (is), csak ez ami itthon megy ez minden csak nem az. De most is pont te vagy az aki nem tudja elfogadni a masik velemenyet, a kovetkezo gondolom az lesz hogy keresel egy helyesirasi hibat, de rad bizom, tedd ezt ha jol esik:) . Kozben nyugtasd csak magad azzal hogy a sziriuszrol jott osmagyarok hamujabol keletkezett turulmadar tojasabol keltel ki, gondolom valami hasonlo kicsit sem szelsoseges “Magyarorszag a vilag kozepe” felfogassal rendelkezel. Ra kellene jonni hogy semmivel nem vagyunk jobbak mint akiket lemigransoztok es kopkodtok rajuk, porszemek vagyunk, konkretan a vilag nepessegenek nagy resze azt sem tudna megmondani hol van Mo. De ezzel azt gondolom nincs is semmi baj, pont ezt probaltam elmondani a kerdezonek, a sok alkereszteny demokraciat jatszo Stockholm-szindromas embert meg telibe kell sz@rni es menni amerre a szive huzza, van elet az egyebkent kepzeletbeli hatarunkon tul is, ha felfedezned mi van a tuloldalan rajonnel hogy mennyire bullshit (mivel nagy magyar vagy es gondolom a tanuljon meg mindenki magyarul elvet vallod ezert leforditom: bikakaki) az amit irtal. Szoval osszessegeben azt nem ertem hogy mikor sikerul felfogni nektek is azt, hogy ha mentalisan nem illesz bele egy orszag kepebe, legyen az Feheroroszorszag, Nemetorszag, Anglia vagy akar Magyarorszag, akkor el kell menni es keresni egy helyet ahol jol erzed magad, nem muszaj annak meghataroznia az egesz eletedet hogy hol tett le a golya. Szerencsere ezen a videken ezt minden tovabbi nelkul megteheted, meg akkor is ha az arpadsavra maszturbalo turul-sereg szemeben persona non grata leszel mindorokre. Szep napot mindenkinek!:)

2023. júl. 10. 12:30
 14/18 anonim ***** válasza:
73%

#13 "en aztan vegtelenul elfogado vagyok"

Nem vagy az. Pont ez a lényeg, hogy ezt hiszed magadról, közben meg mindenkit lenézel, leszólsz aki nem pont úgy gondolkodik ahogyan te azt elvárod és helyesnek tartod.

Amilyen szöveggel és amilyen módon megnyilvánulsz másokról az tökéletesen megmutatja, hogy te csak és kizárólag azt vagy hajlandó elfogadni aki pont úgy gondolkodik ahogy te, mindenki mást lenézel. Ezért is hiszed azt, hogy az országban uralkodó mentális állapot borzasztó.

nem az. Csak te abszolút nem vagy elfogadó és megértő másokkal, más véleményekkel szemben.

2023. júl. 10. 14:38
 15/18 anonim ***** válasza:
75%

Nehéz elfogadónak lenni egy olyan társasággal szemben, akik felhatalmazást adnak a 13 éve történő pusztításra.

Egyébként Budapest a legjobb választás Magyarországon, nem sok olyan település van, ami felér hozzá. Én elég sokat jártam az elmúlt időszakban vidéken, borzalmas állapotok uralkodnak ott, megértem, ha fel akarsz jönni Pestre.

2023. júl. 10. 18:07
 16/18 anonim ***** válasza:

#15 Nem nehéz, csak te nem vagy elfogadó, nem vagy toleráns más véleménnyel szemben.

de persze ezt most megint erősíted az újabb megjegyzéseiddel.

2023. júl. 10. 20:19
 17/18 anonim ***** válasza:
60%
A 11-es és a 13-as nem én voltam, de egyetértek vele. Én a 15-ös voltam.
2023. júl. 10. 20:32
 18/18 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, most a saját bizonytalanságodat írtad le. Nem kell a környezeted véleményét komolyan venni. Neki ott jó ahol élnek, ezért nem értik neked miért nem jó ott, és miért vágysz máshova. Ki kell próbálni Budapestet, ha oda vágysz. Mentálisan támogatni? Minek, miért függnél te az ö gondolataiktól? Egy apró szösszenet! Az anyagilag az már más kérdés. Miért kellene támogatni téged egy Budapesti életkezdésben az apukádnak? Az, hogy önálló döntéseket hozol az életedről, az azt is jelenti, hogy önállóan kell megvalósítanod. Gondolom itt a két dolog masszívan összefügg. Miért is kellene anyagi támogatás, ha Bp-n totál jó állást találsz. Pályázol, megvan a munkahely akkor keresel lakást. Nm kell tőle félni, ha az állás megvan, akkor csak találsz lakóhelyet. Egyet ne tévessz szem elől, hogy a mostani vidéki munkahelyednél egy nettó bérleti díjnyi összeggel többet kell kapnod, hogy ugyanúgy élj, mint vidéken. De próbát megér, hogy milyen.
2023. júl. 11. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!