A panziókban el lehet lenni 1 hétig?
Albérletet keresek, ma voltam egy házat megnézni, komolyan ki akartam venni, mondtam hogy tetszik, ha ön részéről nincs akadály, már délután jövök kifizetném, szerződést megirhatjuk és kivenném. Mondta, h komoly bérlőnek számítok, de megígérte meg két személynek, hogy megmutatja, aztán holnap rám szól, hogy mi a helyzet és ő közjegyzői szerződést szeretne, úgyhogy a jövőhéten lenne ebből valami.
Azt hittem, ha komolyként viselkedek és mondom, hogy már ma kivenném, nem vár.
Sürgős lenne, mert a család kidobott. Édesanyám is mondta, oda nem mehetek. Az öcsémnél vagyok fél éve, de most már megunt, azt mondja a nyakán vagyok, költözzek el. Az öcsém is albérletben lakik, 100 ezer plusz rezsit fizet, havonta kb. 140 ezret. Azt mondta, hogy így havonta legalább 70 ezerrel beszállok. Nos fél év alatt 850 ezret adtam az öcsémnek, kölcsön is és nem kértem vissza, hanem tudjuk le X hónap lakdijba. Május elején mondta, hogy most már oldjam meg. Május végéig találjak. Sajnos nem találtam és még most is ott vagyok. Tegnap mondta, hogy menjek el. Nem tudtam hova. Ma mondta, hogy ma már sürgősen el kell menni. Muszáj vagyok addig panzióban lenni.
Az olyan helyeken panziókban, ahol csak egy szoba és egy fürdőszoba van, ahol azt szokták mondani, hogy másnap délelőtt 10 órára el kell hagyni a panziót, ott megengedik, hogy egy hétig ott legyek?
11.000 forint/éj. Az egy hét alatt 77.000 forint. Szállodában megengednék, de ott mostmár 40 ezer/éj.
Ilyen panziók csak egy éjjszakasak vagy ha én bejelentem, hogy egy hétig akarok lenni, nem kell elhagyni másnap délelőtt?
Sajnos édesanyám és az öcsém is azt mondta, hogy akkor az utcán leszek. Édesanyám is az öcsém pártját fogja.
Ha még azt mondanám az öcsémnek, hogy adjon vissza valamennyit, mert 850 ezer forintot nem laktam le 6 hónap alatt, hogy havi 70 ezret adtam, albérleti díj plusz rezsi felét.
Akár egy évig is ott lehetsz. Ahol ásnapra el kell hagyni a szobát, ott más van mögötte.
Minél tovább vagy,na panziónak annál jobb. Persze ha fizetsz, nem hőzöngsz, és néha még ebédelsz is.
(van olyan amerikából hazajött nyugdíjas, aki évek óta lakik panzióban)
Csak akkor kell másnap X óráig elhagyni a szobát ha nem maradsz tovább.
Ha kiveszel egy szobát és azt mondod maradsz 1 hétig, akkor a héten onnantól végig lehetsz a szobádban minden másodpercben ha akarsz.
Ez az "el kell hagyni a szobát" nem azt jelenti, hogy napközben nem lehetsz bent, hanem hogy ha kiköltözöl mert vége és mész haza, akkor ki kell takarítaniuk a szobát mielőtt a következő vendég beköltözhetne és neki már 14 órától általában van lehetősége bemennie, hiszen aznapra már fizeti a szobát.
"Az olyan helyeken panziókban, ahol csak egy szoba és egy fürdőszoba van, ahol azt szokták mondani, hogy másnap délelőtt 10 órára el kell hagyni a panziót"
Nem "másnap", hanem az UTOLSÓ napon kell addig elhagyni a szobát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!