Miért nekem kell kifizetni a közvetítői díjat ha találok Facebookon egy albérletet?
Emlékszem, az első 2 albérletemnél a lakást kiadó örült, hogy végre talált egy normális személyt, ő bérelte fel az ingatlanost, ő fizette a közvetítői díjat.
Azóta viszont megugrott a kereslet, a tulajok simán válogathatnak a bérlők között, ha át tudják hárítani rád ezt a díjat, miért ne tennék meg? Azt már te döntöd el, hogy megér-e neked ez a hely 1 évees távlatban havi plusz 5400 forintot.
Nyilván van egy olyan opció is, hogy felkeresel egy ingatlanost, hogy bizonyos preferenciák alapján akarsz egy lakást és ő keres neked, majd megmutat párat, ebben az esetben te fizetsz neki.
Azért a Facebookra felrakni egy hirdetést nem egy nagy tudomány. Ezért is furcsa nekem ez a helyzet.
Ha én keresem fel az ingatlan irodát, hogy keressenek nekem lakást, mutassanak mik a lehetőségek természetes, hogy fizetek ezért. De egy facebook marketplace hirdetés vagy egy csoportba feltöltve kicsit nevetséges számomra.
„ha át tudják hárítani rád ezt a díjat, miért ne tennék meg? “
Pontosan ezért van lakhatási válság. Mindenki tolja ezt az embertelen, kizsákmányoló harácsolást.
5.: te fizetsz azért, hogy használod az oldalad? Fizetsz azért hogy marketplacera felraksz egy hirdetést? Nem hiszem.
Ha a közvetítőnek saját WEBOLDALA van, az megint teljesen más.
Ilyen helyre nem költöznék, már most látszik, hogy unfair a tulaj. Ahhoz, hogy ő ingatlanoson keresztül hirdeti, neked semmi közöd, ő veszi igénybe a szolgáltatást, nem te.
Mi is így találtunk anno lakást (nekem egyébként meglepő volt, hogy mennyi facés hirdetés mögött állnak ingatlanosok a tulaj helyett), az ingatlanossal tárgyaltam, ő mutatta meg a lakást - bár a tulaj is jelen volt -, neki jeleztünk vissza, hogy szeretnénk, jelen volt a szerződéskötéskor. De mi egy forintot nem fizettünk neki, ezt ő maga ki is emelte. A tulaj fizette meg a közvetítői díjat. Ez alapvető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!