Mennyi a bérleti díja egy önkormányzati lakásnak? Budapesten, vidéken?
Többféle módon számolják. Van a szociális alapú, van a piaci alapú pl nálunk a kerületben. A szociális alapúnál komfortfokozat és a bent lakók jövedelme is számít.
Pesten minden kerület saját maga állapítja meg a nm árat.
Vidéket nem tudom.
Miskolcon 25.000 forint (szomszédunk ennyit fizet, belváros)
Barátnőm kapott egyet Pesten 3 szobas, az oktogontol 2 percre ők 35.000 forintot fizetnek, de teljesen felkellett újítani a lakást. Téglaig kint volt a fal nálunk így úgymond sokban van nekik.
3#
"de teljesen felkellett újítani a lakást. Téglaig kint volt a fal nálunk így úgymond sokban van nekik".
Ugyanez volt nálam is teljesen fel kellett újitanom az önkormányzati lakást.
2 szobás 40m2 Győr történelmi belvárosában,közel a
Duna-parthoz.
Én 29.000 forintot fizetek.
Igen persze,hogy én fizettem.
11 éve élek ott.
Beköltözés elött teljesen felújítottam a lakást.
Az első 5 évben 10.000 forintért bérelhettem a lakást.
Utána meghoszabitották ismét 5 évre onnantól 29.000 forintért bérelhettem..
Tavaly pedig megint meghosszabítottam a bérleti szerződést újabb 5 évre, változatlanul 29.000 forintért.
Azon a részen soha nem engedhetnék meg magamnak különben egy lakást,a legolcsóbb a lakások is 60-70+ millió forinttól indulnak.
3 vagyok.
Igen teljes egészében ő fizette.
Közben egy másik szomszédom Miskolcon kapott egy 35 nmes lakást. 15.000 Ft /ho +rezsi felvan újítva, csak festeni kellett. Bezzeg ha én kérnék nem adnának az tuti 🤤
Azt tudni kell, hogy 1990-ben országszerte több,mint 800.000 önkormányzati lakás volt
Ma kevesebb,mint 100.00.önkormányzati lakás van
És a számuk folyamatosan csökken,mert az önkormányzatok eladogatják őket,hogy bevételhez jussanak.
Nekem is nagy félelmem,hogy egyszer csak megtetszik egy NER lovagnak az önkormányzati lakásom, mivel jó helyen van
És ne adj isten fillérekért megveszi a fideszes önkormányzattól.
11 éve lakok benne,nem tervezem,hogy örökké benne élek.
Egyenlőre igyekszem minden napot kiélvezni,ameddig benne élhetek.
Utolsó!
Azt ugye tudod hogy elovasarlasi jogod van??
Mi is így vettük meg a miénket,igen jutányos áron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!