Ebben az eseteben mindenképpen kötelező kifizetni a 2 havi kauciót?
Figyelt kérdés
Júniusban tudok albérletbe menni, májusban költözik ki az előző bérlő. A szerződést a héten írjuk alá, és a kauciót is ki kell fizetni. Felmerül bennem a kérdés, hogy nem akkor kellene inkább kifizetni ezt az összeget, amikor be is tudok költözni, tehát júniusban? Esetleg inkább foglalót kérni? Illetve az is érdekelne, hogy a szerződés során a bérbeadónak fel kell-e tüntetnie a saját személyigazolvány számát? Bocsi, ha egyszerű kérdések, nem volt még albérletem.#albérlet #júniusi költözéssel
2023. máj. 9. 18:27
1/5 anonim válasza:
Amikor a szerződést kötitek akkor kell beleírni mikor is kell fizetned a kauciót, ez megbeszélés tárgya.
Mond el a főbérlőnek, hogy akkor fizetnéd a kauciót amikortól él a bérleti szerződés.
2/5 anonim válasza:
Még a tanúknak is fel kell tüntetniük a személyi igazolvány számukat a szerződésen.
Egyes voltam ezt lefelejtettem az előző válaszomból.
3/5 nemaRendőrség válasza:
Elég komolytalan lenne ha nem fizetnél kauciót, én nem adnám ki “puszira”.
Esetleg azt lebeszélheted, hogy egyhavi most, és még egy havi beköltözésnél, de felesleges macera. Ha nem tudod kifizetni egybe akkor eléggé kérdőjeles a későbbi helyzeted is.
Ha az ő hibájából nem lesz kiadó mégsem akkor neked visszajár.
4/5 anonim válasza:
Közjegyző által ellenjegyzett szerződés
5/5 anonim válasza:
Az első havi albérleti díjat szoktam kérni előre, kauciót pedig beköltözéskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!