Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Bérelnék külföldön egy lakást,...

Bérelnék külföldön egy lakást, de nem engedik, hogy bárki ott maradjon estére, ti kivennétek a helyet? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Szóval fél évre kimegyek külföldre és találtam egy okés helyet viszont senkinek nem engedik, hogy estére ott tartózkodjon. Mondta a tulaj, hogy édesanyám talán maradhatna ott 5 napot, de ha testvér jönne akkor fizetnie kéne esténként 10 eurot, illetve a párom egyáltalán át sem jöhetne.

Mit gondoltok erről?

2023. máj. 7. 21:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
81%
Az ilyen inkább akkor szokott érhető kikötés lenni, ha a rezsi benne van az árban, hisz több ember többet fogyaszt. De az is lehet, ez a tulaj már megjárta valakivel, hogy hozott egy egész fészekalját, ami már tényleg jobban amortizálja a lakást, mint egy ember. Mondjuk gyereket vagy buliztak... Mint írták, mindegy, mi az ábra, ő miért döntött így, neked kell mérlegelned, így megéri-e, és ehhez érdemes körbenézni, van-e jobb ajánlat a piacon.
2023. máj. 8. 09:44
 12/14 anonim ***** válasza:
84%

Azt, hogy egy főnek adja ki. 10 euró nem sok, anyud meg mehet. Az, hogy párod viszont nem, hát vmi aggszűz adja ki?

Ha olcsó, én kivenném. Párodat igazoltatja, hogy ki ő? Ha van rendes szerződés, kivenném. Mikor párod megy, kivesz vmit és te alszol ott.

2023. máj. 8. 19:01
 13/14 anonim ***** válasza:

Valoszinuleg ugy gondolja, hogy anyud csak meglatogat, majd haza fog menni, mig parod vagy testvered ott marad kint dolgozni.

Nyilvan 2 ember jobban amortizalja a lakast, ez is lehet mogotte.

Vannak helyek, ahol a lift vagy a szemet koltseg nem lakasra, hanem szemelyre vannak elosztva, biztos lesz egy szomszed, aki szol, hogy miert csak 1 emberre fizeted ezeket, mikozben tobben laktok.

Vagy csak egyszeruen ugy gondolja, hogy egy kis extra penzzel lehuz.

Azt mar te dontod el, hogy neked ez igy megeri vagy inkabb keresel egy masik lakast.

#12: Nem tudom a kerdezo kulfold alatt melyik orszagra, varosra gondol, de ha a parja kivenne egy szobat mondjuk 1 hetre, az napi 10 euronal joval tobb lenne.

2023. máj. 13. 08:09
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Az a gond, hogy barátom is külföldön tanul csak picivel (2 és fél órás táv) odébb, tehát van lakása és egyetemre jár, amiről a pasas tud. Közöltem vele azt is, hogy se más családtag, se barátnő nem jönne, csupán anyum és a barátom. Az, hogy két ember jobban amortizálja a lakást azért nem helytálló, mert egyrészt igyis-ugyis felelősséget kell vállalnom értük. meg a deposit-ot ki kell fizetni előre. A rezsi meg nincs benne az árban, szóval azt nekem a szolgáltatóval külön intéznem kell, tehát fogyasztás alapján lenne fizetve minden. Lift nincsen, szóval max. talán a szeméttel lenne gond, de szerintem az azért annyira nem eget rengető dolog. De amúgy végül megmondtam a pasasnak, hogy nem veszem ki a helyet…
2023. máj. 13. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!