Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Reálisak ezek az árak? Hol...

Reálisak ezek az árak? Hol lehet olcsóbb albérletet szerezni Budapesten? Ti mennyiért béreltek, milyet, mekkorát?

Figyelt kérdés

Albérlet után keresek. Garzonokat is 140-ért látok, erre jön rá a rezsi és a közös költség. Van 120 körül is, de az általában rémes állapotban. Nem kell nekem, hogy dizájnos legyen, vagy vadonatúj csempe legyen a fürdőben, de legyen igényes. Ne repedezzen a fal, és ne legyen lelakott állapotban.

Belsőbb kerületekben még 160-170 alatt sem nagyon találok.

Ezek reális árak? Vagy csak ennyiért hirdetik meg?

2023. máj. 4. 18:23
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
Reálisak. A felújított, korszerűbb lakások már 200 felett mennek. Én is béreltem pár éve az 5. kerület közepén, Parlamenttől nem messze egy viszonylag kulturált lakást 90+rezsiért, de amikor felmondtam, mondta a tulaj, hogy emeli 140-re, csak nekem nem akarta. (Ez kb. 6-7 éve volt.) Egyik ismerősöm talált tavaly ugyanennyiért (90) egy kis lakást, az viszont valahol a Keletinél volt egy nem valami jó környéken, a lakással nem volt baja, de a közvetlen szomszédai egy balhés C család volt, akik folyamatosan gyilkolták egymást.
2023. máj. 5. 06:19
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igen, ez a reális ár. Mindez úgy, hogy szerintem azért az utóbbi 1-2 évben szerencsére elmaradtak az emelések.

Az egyik haverom egy barátjával 2 éve bérelt egy lakást. Ugye a legtöbb bérbeadó nem szokott a piaci tempóban árat emelni bevált bérlőnél, de hát valamiért náluk úgy gondolta a tulaj, hogy egy laza 25%-ot (!!!) rádob a bérleti díjra, mert szerinte az a reális, meg hát ennyi az infláció. Természetesen nem voltak hajlandóak ezt kifizetni, szóval elköltöztek. A tulaj meg hirdette a lakást, hirdette, aztán pár héttel később már az eredeti, nem emelt árral láttuk a hirdetést... úgy látszik megpróbált a piaci ár fölé lőni... :) Valamiért sok ember azt hiszi, hogy ha a KSH által kiszámolt inflációs kosár alapján x% az infláció, akkor ő automatikusan ennyivel többért tudja kiadni a lakását.

2023. máj. 5. 12:07
 13/40 anonim ***** válasza:
83%

Lehet hogy tudsz olcsóbban, de csak kevéssel olcsóbban. Ezek a reális piaci árak.

Jelentősen olcsóbban akkor tudsz bérelni, ha ismerősön keresztül tudsz szerezni lakást.

A magas piaci ár tartalmazza azt a kockázatot, hogy egy totál idegennek adom oda egy nagyon jelentős vagyontárgyadat használatra. A bérleti szerződés meg a bérlőt teszi meg a lakás birtokosává. Ha gond van a bérlővel ( nem fizet, nem megfelelő életmódot folytat, nem takarít stb.) akkor is hónapok mire a tulajdonos megszabadul tőle és ez a jó eset. Extrém esetben évekig tűrnie kell egy tulajdonosnak, mire a bíróságon lezárul az ügy és végrehajtásra kerül a kilakoltatás. Persze jelentős kárt is okozhat a bérlő..

Nem éppen egy alacsony kockázatú üzlet, így nyilván a piacon a random jelentkezőnek ahol nagy a kockázat magasabb áron adják ki.

Szóval egy bf hirdetésen kérek 150. 000 + rezsit+ 2 havi kauciót

Ha a szomszédom, munkatársam, barátnőm bérelne tőlem, akkor 100 max és 1 havi kaució..mert tudom hogy jó kezekben lesz a lakásom. Merül fel karbantartási költség is, és mondjuk egy szifon cseréért nem fog felhívni hanem megcsinálja..sorolhatom.

2023. máj. 5. 13:47
 14/40 anonim ***** válasza:
95%

Attól, hogy 150. 000 + rezsit+ 2 havi kaució

Ugyanúgy leszarja a bérbeadó a hibákat, sőt még rá is terheli a kaucióra, mert eredetileg működött.

Hibás gondolatmenet

2023. máj. 5. 14:13
 15/40 A kérdező kommentje:
Én is azt vettem észre, hogy szinte szarokat adnak ki olyan áron, mint a felújítottat. Mondjuk azt sem értem, aki 200-300ért kiveszi. Annál a törlesztő sem több, ha hitet vesz sajátra. Amint összejön az önerő én sem fogom többet ezek zsebét tömni.
2023. máj. 5. 14:37
 16/40 anonim ***** válasza:
79%
15: nézz utána az áraknak és a hitelkonstrukcióknak. Pesten 200 ezres törlesztővel kb labdába sem rúgsz.
2023. máj. 5. 15:03
 17/40 anonim ***** válasza:
93%

Nézz már utána a világnak

Pesten is ugyanannyi fizetést kap minden állami szférában dolgozó törvényileg.

És a versenyszférában is, annyi, hogy pesten több a munka, kevesebb a laza munkahely.

2023. máj. 5. 15:13
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
17: és ez miért releváns?
2023. máj. 5. 15:19
 19/40 A kérdező kommentje:
16:Attól függ, hogy mit akarsz venni. Utánanéztem, utána mondtam. Persze aki 60 milliós ingatlant szeretne, annak nem elég. De amúgy aki meg azt szeretne, az nem fog 200-300 ért bérelni, hanem pont egy olcsóbbat, hogy összejöjjön az önerő. Na mindegy.
2023. máj. 5. 18:26
 20/40 anonim ***** válasza:
83%
Most néztem meg a kalkulátort, 25 milliónak 30 évre 200 kb a törlesztője. Ehhez ugye kell még valahonnan kb 10 milla önrész és akkor 35 millából gazdálkodhatsz, ennyiből külsőbb kerületi panellakást kapsz nagyjából.
2023. máj. 5. 18:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!