Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ilyen esetben mivan a kaucioval?

Ilyen esetben mivan a kaucioval?

Figyelt kérdés

1 hete bekoltoztem egy lakasba ahol a csaj a tulaj es igy berlem a jelenlegi szobam.

Hatarozatlan ideju szerzodes amiben az all h kikoltozes elott 30 nappal kell hogy szoljak, igy jar vissza a 80k kaucio.

Viszont. Ez a lany nem is tul kedves, egy hete vagyok itt, ma pl jöttek a rokonai és hatalmas hangzavar volt nincs tekintettel rám, erről nem volt szó. Illetve hullik a vakolat kissé a szobában is mivel nagyon párás a lakás. Ezt sem mondta előre.

Szeretnék kiköltözni ezek után. De ilyenkor elbukom a kauciót mindenképp?

Ugyebár értelme nincs várnom 30 napot a kaucióra hogy visszakapjam mert akkor ugyan ott vagyok ha azt a hónapot kifizetem a bérleti díjat mivel a kaució is 80 és a bérleti díj is 80

Remélem érthetően írtam :)

2023. márc. 25. 23:14
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja es persze + azt mondta hogy a szoba csendes, de ez nem igaz.. az utcarol minden is behallatszodik es nagyon zavaro foleg ejszaka😫
2023. márc. 25. 23:19
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

Te jelenleg kifizettel 4 heti lakhatasra (az egyszeruseg kedveert szamoljunk hetekben) 80k-t es 80k kauciot.

1. Szerzodes szerint szolsz, hogy bocsi, de megse akarsz itt lakni. matol kezdve 30 nap (4 het) a kikoltozes, tehat meg 1 hetet ki kell fizess. A vegeredmeny az lesz, hogy 5 hetet laktal ott, amiert fizettel 100k-t, a 80k kaucio visszajar.

2. Lejar a mar kifizetett 1 honap, de ahelyett, hogy kifizetned a masodik honapot, te egyik naprol a masikra kikoltozol. Ezzel a kauciot buktad, tehat 4 het lakhatas 160k-be kerult.

2023. márc. 25. 23:41
 3/8 anonim ***** válasza:
94%

Azt a reszet nem ertem, hogy nem szolt neked arrol, hogy paras a lakas es hullik a vakolat. Amikor megnezted, nem tunt fel? En is laktam olyan helyen, ahol paras volt a levego, leginkabb ruha szaritas miatt. Vegul vettem egy paratlanito gepet, amikor kimentem mondjuk a konyhaba enni, vagy lementem vasarolni, olyankor bekapcsoltam.

Ertem en, hogy az idealis lakotars rendszeresen takarit, idoben fizet, nem eszi meg a kajad es olyan, mintha ott se lenne, de azert tudjuk, hogy ez nem igy van. Nyilvan kellemetlen, ha a rokonaival/barataival hangoskodik, en is volt amikor inkabb elmentem moziba vagy szerveztem valami programot par orara. Vagy fulhallgatoval neztem filmet, hallgattam zenet. Ha egyszer egyszer megtortenik, na hat van ilyen, ha minden hetvege vagy hetkoznap ilyen, az mar tenyleg gond.

A zajos utcara nehez mit mondani, en laktam olyan helyen, hogy 30 meterre volt a vonatsin, pont az ablakomra nezett, ejszaka 20 percenkent jartak a tehervonatok. Par het utan mar fel se tunt.

Viszont ha minden alkalom utan el akarsz koltozni, mert volt egy rossz heted/hetveged, akkor ne nagyon pakolj ki a borondbol, mert meg lesz egy par koltozesed. En azert adnek a helynek meg a lakotarsnak meg egy kis idot.

2023. márc. 26. 00:11
 4/8 A kérdező kommentje:

1es nem erted.

1 hete lakom itt

Erre a honapra csak fel honapot fizettem ki azaz 40 e ft

Plusz letettem 80 kauciot

Velemenyem szerint ha most szolok hogy helo akkor csak a 80+40et bukom… valoszinu

De ha ittmaradok egy honapot hogy visszakapjam a 80 kauciot ugyan ott leszek.. mert ugyan ugy ki kell fizessem azt az elkovetkezendo 1 honapot, ami 80 ezer.

Tehat kifizetek egy honapra 80 at hogy utana visszakapjam a 80 kauciot.

Ugyan ott vagyok.

De ha azonnal kikoltozok, valoszinusitem hogy a 80 kauciot bukom. Hiaba o vezetett felre.

Ez volt a kerdes

Egyebkent megneztem mielott bekoltoztem de a para annyira nem tunt fel viszont neki is van ilyen paraelszivo gepe ami raadasul egesz este zug

Ha bezarom a szoba ajtom paras lesz a szoba es kesobb gondolom peneszes

De ha meg nyitva hagyom semmi magam szferam egy idegen elott..

2023. márc. 26. 08:18
 5/8 anonim ***** válasza:

"a szoba csendes, de ez nem igaz.. az utcarol minden is behallatszodik"

Az én ablakom alatt fiatalok által látogatott kocsma van.

Évente 8-10 alkalom van, mikor zavar. Miközben minden péntek, szombat, vasárnap ugyanolyan buli van...

Megszokod pár hét alatt.

"van ilyen paraelszivo gepe" Tudom, hogy van neki, na mije van neki...

D

e párátlanító gép kell neked, 20 ezerért már kapni olyant, ami napi 3 dl-t kivon. A szobádba elég.

"Ez a lany nem is tul kedves, egy hete vagyok itt,"

Mit szeretnél? Mit várnál tőle?

Beszéld meg vele!

2023. márc. 26. 22:25
 6/8 A kérdező kommentje:

5. Ennyi problema es atcseszes utan nehogy mar meg en alkalmazkodjak meg en vegyek paratlanitot :D

Esetleg a hazat ne ujjitsam fel en?😂

2023. márc. 27. 22:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Tehat ahelyett, hogy 2+4=6 hetet laknal ott 40+80=120 ezerert (a 80 kaucio visszajar) es kozben lenne egy honapod uj lakast talalni, te inkabb kiadsz 120 ezret 2 hetre, a kovetkezo honapban meg hol is fogsz lakni es mennyiert?
2023. márc. 28. 00:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Persze, ha anyu meg apu fizeti, akkor nem gond, te haza koltozol, az o penzuket meg kidobtad az ablakon.

Vagy ha ennyire nem szamit 80 ezer, miert nem kerestel egy dragabb, jobb lakast?

2023. márc. 28. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!